Co-op odaklı Aliens: Fireteam duyuruldu

Ersin Kılıç 3.03.2021 - 12:09
Alien filmlerinden ilham alan ve bu evrenin dinamiklerine sahip olan Aliens: Fireteam, oyunculara arkadaşlarıyla oynayabilecekleri co-op odaklı bir macera sunacak.

Ünlü bilim kurgu serisi Alien evreninde geçecek olan Aliens: Fireteam resmi olarak duyuruldu. Yapım ekibi olan Cold Iron Games geçtiğimiz ağustos ayında Daybreak Games tarafından satın alındıktan sonra bir Alien projesi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Aradan geçen bu kadar süreden sonra Aliens: Fireteam yayınlanan ilk oynanış videosu ile birlikte duyuruldu.

Aliens: Fireteam co-op odaklı bir oyun olacak

Cold Iron Studios ekibi tarafından yapılan oyunun arkasında tabi ki Alien isim haklarına da sahip olan Fox'a bağlı, 20th Century Games firması da bulunuyor. Aliens: Fireteam'in genel oynanışına baktığımızda ise co-op odaklı bir oyun olacağını görüyoruz. Videodan da görüldüğü üzere oyundaki co-op işleyişi üç kişilik bir ekibi kapsayacak.

Co-op odaklı Aliens: Fireteam duyuruldu

Yine videoya baktığımızda 7 Mayıs 2202 tarihini ve hikayenin en azından bu kısmının Orbit LV-895'te yer alan Katanga isimli bir rafineride geçtiğini görüyoruz. Yani oyun hikaye olarak ilk üç Alien filminden sonrasında geçecek de diyebiliriz. Kronolojik olarak ise 2179 yılında geçen Alien 3'ten 23 yıl sonrasında geçtiğini söyleyebiliriz. Oyunda fragmanda da yer aldığı gibi terk edilmiş tesislerin yanı sıra büyük harabelere girmek zorunda da kalacağız. Kontrol edeceğimiz karakterler ise USS Endeavor gemisinden Colonial Marine ekibinin üyeleri olacak.

Beş farklı sınıf, özelleştirilebilir silahlar ve karakter yetenek sistemi gibi özelliklere sahip olan oyunda 20'den fazla düşman çeşidine yer verileceği de belirtilmiş. Yani face hugger gibi yaratıkların yanı sıra Weyland-Yutani şirketlerinin parmağı sonucu oluşan Xenomorph türleriyle de oyunda karşılaşacağız. Henüz kesin çıkış tarihi açıklanmayan Aliens: Fireteam yaz aylarında PC, PS5, Xbox Series X, Series S, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 16:56
ne güzeldi isolation kimse kıymetini bilmedi hala ikincisini bekliyorum ama sanırım gelmeyecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 16:22
Tarih yanlış 2202
Kalan Karakter: 300 Gönder
Co-op odaklı Aliens: Fireteam duyuruldu
İlginizi Çekebilir