Amazon, James Bond stüdyosu MGM'yi satın aldı

Ersin Kılıç 26.05.2021 - 17:55
Yapılan açıklamaya göre Amazon, James Bond dahil olmak üzere birçok markayı bünyesinde barındıran MGM stüdyosunu 8.45 milyar dolara satın aldı

Parakende tarafındaki atılımları dışında oyun ve servis taraına da eğilen Amazon için çok önemli bir haber geldi ve firmanın James Bond markasını da elinde bulunduran MGM stüdyosunu tam 8.45 milyar dolara satın aldığı duyuruldu. Ortaya çıkan dedikoduların hemen ardından satın alma işlemi ile ilgili doğrulama geldi.

Amazon MGM stüdyosunu satın aldı

Şirket tarafından yapılan açıklamada "Amazon, MGM'nin mirasını ve film kataloğunu korumaya yardımcı olacak ve müşterilere bu mevcut çalışmalara daha fazla erişim imkanı sağlayacak. Bu satın alma yoluyla birlikte Amazon, MGM'ye harika hikaye anlatımı konusunda en iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam etme gücü verecek"

MGM kataloğuna baktığımızda ise oyuncuları da yakından ilgilendiren birçok markaya ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Başta da belirttiğimiz gibi James Bond dışında Tomb Raider, Robocop, Rocky, Kuzuların Sessizliği ve Pembe Panter gibi önemli markaların film hakları MGM stüdyolarında bulunuyor. Bu markalar dışında firmanın kataloğunda 4.000'den fazla filmin hakları bulunuyor.

Amazon, James Bond stüdyosu MGM'yi satın aldı

Televizyon tarafına baktığımızda da oldukça güçlü seriler ile karşılaşıyoruz. The Handmaid's Tale, Vikings ve Fargo gibi serilerin haklarını elinde bulunduran MGM stüdyolarının TV dizileri tarafında ise 17.000'den fazla markaya ev sahipliği yaptığı belirtilmiş.

Amazon Studios başkanı Mike Hopkins yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermiş; "Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM'nin yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesidir. Bu çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için pek çok fırsatı bizlere sunuyor"

Firmanın elindeki markaları göz önüne alırsak ilerleyen dönemlerde özellikle Amazon prime Video tarafında önemli duyurular ile karşılaşabiliriz. Tabi bunun için biraz daha beklememiz gerekecek. Muhtemelen Amazon Prime'ın ilk konuklarından birisi de yeni James Bond filmi olabilir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 22:39
10 numara yatırım. IP konusunda hiç sıkıntı çekmeden diledikleri türde film yada dizi çekerler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 19:27
Umarim yeni bond da Henry Cavil olur ya da erkek olsunda kim olursa olsun gidipde lara croft u bir adam oynasa millet dunyayi ayaga kaldirirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon, James Bond stüdyosu MGM'yi satın aldı
İlginizi Çekebilir