Amazon Lord of the Rings MMO projesini iptal etti

Alparslan Gürlek 18.04.2021 - 12:54
Amazon sözleşme konusunda Tencent ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda oynaması ücretsiz olacak Lord of the Rings MMO projesini iptal etti.

Gelen haberler Amazon'un oynaması ücretsiz olacağını 2018'de duyurduğu Lord of the Rings MMO projesini iptal ettiği yönünde. Çinli oyun devi Tencent ile yaşanılan bir anlaşmazlık nedeniyle projenin iptal edildiği düşünülüyor. Gelen açıklamalar da yapılan sözleşmenin bozulduğunu ve oyunu geliştirmek için bir "güvence" bulamadıkları yönünde.

Lord of the Rings MMO projesi iptal oldu

Bir Bloomberg raporuna göre projenin iptali Amazon ile Tencent arasındaki bir anlaşmazlık nedeniyle gerçekleşti. Tencent'in Leyou'yu Aralık 2020'de satın almasının bu anlaşmazlığı doğurduğu bildiriliyor. Warframe geliştiricisi Digital Extremes ve Dirty Bomb geliştiricisi Splash Damage'ın sahibi olan Leyou'yu satın almasının ardından Amazon ve Tencent arasındaki Lord of the Rings MMO sözleşme görüşmelerinin bozulduğu söyleniyor.

Bir Amazon sözcüsü "Şu anda bu oyunla devam etmek için şartları güvence altına alamıyoruz" dedi. "Yüzüklerin Efendisi IP'sini seviyoruz ve bu oyunu müşterilere sunamayacağımız için hayal kırıklığına uğruyoruz" diye de ekledi.

Oyunu geliştiren Amazon ekibinin başka projelere taşınacağı bildiriliyor. Lord of the Rings MMO oyunu ilk olarak Eylül 2018'de Athlon ve hak sahibi Middle-earth Enterprises tarafından duyurulmuştu. Athlon o sırada bir "ortak geliştirici" ile birlikte "Yüzüklerin Efendisi olaylarından çok önce, Tolkien evreninin hayranları tarafından daha önce hiç görülmemiş toprakları, insanları ve yaratıkları keşfedecekleri" bir çevrimiçi oyun geliştirdiklerini söylemişlerdi.


Amazon Lord of the Rings MMO projesini iptal etti

Görsel: New World MMORPG

Amazon Game Studios, oyunu birlikte geliştirmelerine ek olarak Leyou tarafından halledilecek Çin dağıtımı dışında oyunu küresel pazarda tanıtacak ve yayınlayacaktı. Stüdyo Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann 2019'da şunları söylemişti:

"Tolkien'in Orta Dünyası tarihin en zengin kurgusal dünyalarından biri ve deneyimli MMO geliştiricilerinden oluşan ekibimize -New World'ü geliştiren stüdyo- oynamak ve yaratmak için muazzam bir fırsat veriyor."

Aynı zamanda Ağustos 2021'de New World'ü piyasaya sürmeye hazırlanan şirket, geçtiğimiz ay Rainbow Six Siege'in arkasındaki çekirdek ekibin bazılarıyla birlikte çok oyunculu bir oyun ve birkaç duyurulmamış proje üzerinde çalışıyor. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 07:12
New World yeterince güzel olursa benim için tamamdır, adı üstünde yeni birşeyler görelim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 18:57
:( amazon oyun sektöründe peş peşe bizi hayal kırıklığına uğratıyor

Şuan bi pearly albys var adam akıllı mmo geliştiren sanırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 18:11
kaçıncı oyun iptali la bu.

kum gibi paraları olmasa çoktan dükkanı kapatmaları lazımdı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 18.04.2021 14:47
Olan yine bize oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2021 13:03
amazon hazır oyunu bile getiremiyolar ne zamandır lost ark bekliyoruz. oyun sektörüne girdiler ama boş girdiler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon Lord of the Rings MMO projesini iptal etti
İlginizi Çekebilir