AMD'den oyunculara özel

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
AMD'den oyunculara özel
AMD, yaptığı açıklamayla yeni nesil DirectX 11 destekli ATI Mobility Radeon Premium ekran kartlarını ve dizüstü bilgisayarlar için dünyanın en hızlı ekran kartı olarak adlandırılan ATI Mobility Radeon HD 5870’in tanıtımı yaptı. DirectX 11 desteği bulunan ekran kartı ailesi, ATI Mobility Radeon HD 5800, ATI Mobility Radeon HD 5700, ATI Mobility Radeon HD 5600 ve ATI Mobility Radeon HD 5400 serilerinden oluşuyor.

DirectX 11 özelliği bulunan dizüstü ekran kartları ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisi gibi özelliklerle, dizüstü bilgisayarlara oyun gücü ve yenilikler getiriyor.

AMD, yeni ekran kartlarının tanıtımını, 2010 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) VISION Deneyim Merkezi’nde yaptı. Yeni nesil, DirectX 11 destekli ATI Mobility Radeon HD 5000 serisi ekran kartları OEM’lerin mevcut ve yakın zamanda piyasaya çıkacak olan 2009 AMD Genel Kullanım ve 2. Nesil Ultra İnce Dizüstü platformlarının yanı sıra, 2010 yılının ilk yarısında piyasaya çıkması beklenen yeni nesil “Danube” genel kullanım ve “Nile” ultra ince dizüstü platformlarına geçmesi için kolaylık sağlıyor. Bu grafik yeniliklerinin getirdiklerinden bazıları şöyle sıralanabilir:

Mobil performansta artış: ATI Stream teknolojisiyle yeni özellikler, işlevler ve önde gelen medya, eğlence ve iş uygulamalarında performans artışı sağlıyor.

Mobil hayat tarzının genişlemesi: ATI Eyefinity çoğul ekran teknolojisi, dizüstü bilgisayarlarda çok yüksek çözünürlüklü panoromik kullanım imkanıyla, kullanıcılarının daha iyi oyun, iş ve eğlence deneyimleri için altı adede kadar mönitörü bağlamasına izin veriyor.

DirectX 11 ile oyunlarda üstünlük: HD özelliği bulunan monitörlerde DirectX 11 desteğiyle, DirectX 10.1’e kıyasla daha yüksek oyun performansına, benzersiz görüntü kalitesine ve genel olarak üstün HD oyun deneyimi elde ediliyor.

Direct X 11 API, AMD’nin grafik donanımı üzerinde geliştirildiği ve ilk DirectX 11 oyunlarının tümü AMD’nin DirectX 11 destekli sistemleriyle geliştirildiği için oyunlarda uyumluluk sorunu yaşanmıyor.

Şu sıralar geliştirilmekte olan 20’nin üzerinde DriectX 11 oyununun yanı sıra, piyasaya çıkmış oyunlar arasında EA Phenomic’ten “BattleForge”, GSC Gameworld’den “S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat” ve Codemasters’dan “Colin Mcrae: Dirt 2” adlı oyunlarda DirectX 11 desteği bulunuyor.

Olağanüstü enerji tasarrufu: Geliştirilmiş işlemci tasarımı ve yeni 40nm üretim teknolojisiyle, geçen iki kuşak ATI Mobility Radeon Premium grafik işlemcilerine göre watt başına performansta dört kata kadar artış elde ediliyor. Dizüstü ekran parlaklığını ayarlamakta kullanılan yeni nesil Vari-Bright teknolojisi, önceki neslin yazılım tabanları uygulamasına göre %50’ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

DirectX 11 özellikli ATI Mobility Radeon HD 5000 serisi ekran kartlarına sahip dizüstü bilgisayarların 2010 yılının ilk yarısında piyasaya çıkartılması bekleniyor.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
AMD'den oyunculara özel
İlginizi Çekebilir