America Chavez kimdir?

Ersin Kılıç 6.05.2022 - 16:16
Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi ile Marvel Sinematik Evreni'ne katılan ve Miss America olarak da bilinen America Chavez kimdir?

Çizgi roman takipçileri adını daha önceden duymuş olsa da şüphesiz ki Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi sonrasında en çok merak edilen sorulardan birisi de "America Chavez kimdir?" sorusu olacak. 

Miss America olarak da bilinen America Chavez kimdir?

Miss America olarak da bilinen America Chavez, bu film ile birlikte Marvel Sinematik Evreni'ne adımını atmış oldu. Şüphesiz kendisini çıkacak yeni filmlerde de göreceğiz. Şimdi gelin bu karakterin kökenine ve güçlerine daha yakından bakalım.

America Chavez kimdir?

Karakterin ortaya çıkışı

America Chavez ilk olarak 2011 yılında yayınlanan "Vengeance" isimli mini çizgi roman serisinde karşımıza çıktı. Bu mini seride Teen Brigade gurubunun bir üyesi olarak gözüken America Chavez, hem görünümü hem de güçleri ile sevilen bir karakter oldu. Bu sayede 2013 yılında asıl ses getirdiği Youbg Avengers serisi ile birlikte ekibin de kalıcı üyelerinden biri olmayı başardı.

Kieron Gillen ve Jamie McKelvie'nin Miss America, Wiccan, Hulkling, Prodigy, Hawkeye (Kate Bishop) ve Kid Loki gibi karakterlere yer verdiği ses getiren bu serisinde boyutlar arası bir parazit ile yapılan mücadeleye yer verilmişti. Tabi iş boyutlar arası bir düşman olunca tabi ki America Chavez'in biraz sonra da açıklayacağımız yeteneklerinden fazlasıyla yararlandıklarını söyleyebiliriz.

Miss America'nın hikayesi

America Chavez kimdir?

Tıpkı Multiverse of Madness filminde olduğu gibi karakterin kökenine daha önce çıkan bu serilerde çok kısa kısa değinilse de asıl hikaye detayları 2017 ve 2021 yılında çıkan çizgi romanlarda anlatıldı. America Chavez, Utopian Parallel (Paralel Ütopya) adlı farklı bir boyutta yaşayan bir karakter. 

Amalia ve Elena Chavez isimli iki annesi bulunan karakterin asıl kökenini ise daha sonra çıkan çizgi romanlarda öğreniyoruz. Ütopya gibi güzelliklere sahip olan bu dünyada yaşayan (En azından görünürde güzelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz) Chavez'in yer aldığı bu ütopyanın asıl amacı ise özel güçlere sahip çocukları tespit etmek ve onların gücünü bir nevi ele geçirebilmek. 

America Chavez'in güçlerinin ortaya çıkması ile birlikte anneleri de aslında bu ütopyanın amacını anlıyor ve oradan kaçmaya çalışıyorlar. Kaçacakları sırada Chavez ile birlikte diğer çocukları da götürmeyi planlayan ikilinin planı tabi ki suya düşüyor ve yakalanıyorlar. Yaşanan bir dizi olay sonrasında annelerin de kendisini feda etmesi ile tesisten sadece America Chavez açtığı portal sayesinde kaçıyor ve dünyamıza geliyor.

America Chavez kimdir?

Santana ailesi tarafından bulunan ve büyütülen karakterimiz annelerini onurlandırmak için ufak kahramanlık görevleri ile birlikte süper kahraman dünyasına adım atmış oluyor. İlk etapta mahalledeki yetimlerin yardımına koşan karakterimiz zamanla kahramanlık işlerinde ilerliyor ve kendisini Young Avengers üyelerinden biri olarak da buluyor. Yaptığı kahramanlıklar sırasında Miss America lakabını alan karakterlerden biri de oluyor.

America Chavez güçleri ve yetenekleri

America Chavez tıpkı MCU'da gözüktüğü gibi yıldız şeklinde (Star Shaped) portallar açabiliyor. Bu portallar ile paralel dünyalar arasında dilediği gibi seyahat edebilen bir karakter olduğu için gücü oldukça önemli bir yere sahip. Daha sonra çıkan çizgi romanlarda asıl kökeninin Planeta Fuertona olduğunu öğrendiğimiz Chavez, bu nedenle süper güç, dayanıklılık, hız gibi özelliklere de sahip.

Karakterin kökeni olan burada da herkes benzer güçlere sahip olsa da özel portallar açabilenlerin sayısı oldukça az ve onlara da Starlings adı veriliyor. Chavez aynı zamanda Utopian Parallel'de maruz kaldığı kozmik büyüler nedeniyle uçma özelliğine de kavuşuyor. Yine de muhtemelen kendisini MCU'da bu özelliğinden mahrum bir şekilde işlenirken göreceğiz.

America Chavez kimdir?

Karakterin Marvel Sinematik Evreni'ndeki yeri

Başta da belirttiğim gibi America Chavez'i Doktor Strange: Çoklu Evrenin Çılgınlığında filmi ile birlikte Marvel Sinematik Evreni'ne katılırken gördük. Kendisi muhtemelen Faz 4 filmleri ve sonrasında da karşımıza çıkan bir karakter olacak. Bu filmde ise tıpkı çizgi roman serisinde olduğu gibi karakterin yıldız şeklinde portallar açarak diğer paralel evrenlere seyahat edebildiğini görüyoruz.

Bu gücü hali hazırda paralel evrenler konusuna değinen MCU için kendisini de oldukça önemli bir konuma sokuyor. Başta 3.Doctor Strange filmi olmak üzere bu konuyu işleyen hatta kalabalık marvel karakterlerini gördüğümüz tüm filmlerde de kendisini görme ihtimalimiz oldukça yüksek diyebiliriz.

America Chavez kimdir?

Diğer taraftan Multiverse of Madness filminde karakterin köken hikayesinin ise çizgi romanlara göre biraz daha farklı ele alındığını görüyoruz. Bu konuda filmde çok az sahneye yer verilmiş durumda. Bazı önemli noktalar çizgi roman serileri ile bağdaşıyor fakat ayrılan konular da bir hayli çok. Kısacası Marvel'ın özellikle birçok yan karakterde olduğu gibi bu karakterde de farklı bir işleyişe imza atma ihtimali yüksek. Spoiler vermemek için bu detayı şimdilik yazmayacağız ama filmin sinemalarda boy göstermesinin ardından diğer detaylar da bu yazımıza eklenecektir.

African American olan America Chavez, filmde Xochitl Gomez tarafından canlandırıldı. Oyuncunun henüz 16 yaşında olması da uzun bir süre Marvel kadrosunda yer alabileceği anlamına geliyor. Daha önce farklı yapımlarda irili ufaklı roller üstlenen genç oyuncunun en büyük projesinin ise Doktor Strange 2 olduğunu görüyoruz. Bu film oyuncunun kariyerinde de yeni kapıların açılmasına olanak sağlayabilir.

Hali hazırda Young Avengers temellerini de atan Marvel, eninde sonunda bu hikayelerle de karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum. Nitekim Hawkeye dizisinde zaten bir nevi bayrak Kate Bishop'a devredildi. Yani ekibin iki üyesi şimdiden hazır.  Çıkacak yeni Marvel filmleri ile tanıtılacak yeni karakterler bu projelerin hayata geçmesini de hızlandıracak diyebiliriz.

America Chavez / Miss America kimdir

  • Yayıncı: Marvel
  • İlk ortaya çıkışı: Vengeance 1 (2011)
  • Yazarlar: Joe Casey, Nick Dragotta
  • Irk: İnsan
  • Kökeni: Utopian Parallel
  • Yer aldığı takımlar: Teen Brigade, Young Avengers, A-Force, Ultimates, West Coast Avengers
  • Güçleri: Portal açma, insanüstü güç (superhuman strenght), hız, dayanıklılık, uçabilme, zamanda yolculuk, boyutlar arası yolculuk
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 01:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
America Chavez kimdir?
İlginizi Çekebilir