Among Us Nintendo Switch sürümü çıktı ve crossplay destekliyor

Alparslan Gürlek 16.12.2020 - 14:09
Sürpriz şekilde Switch için de yayınlanan Among Us Nintendo Switch sürümü PC ve akıllı telefon oyuncularıyla crossplay desteğine sahip.

Sürpriz şekilde Nintendo Switch platformuna da çıkan Among Us oyunu için Switch kullanıcılarına iyi haber. Daha iyi haber ise bu Among Us Nintendo Switch portu, oyunu PC ve akıllı telefonlarından oynayan herkesle birlikte oynayabilmenizi destekliyor. Çapraz platformlar üzerinden oyunu ellerinin arasında ya da monitörlerinde oynayan birçok oyuncuyla oynayabileceksiniz. Bu da daha geniş bir arkadaş ağıyla oynamanız demek oluyor. Switch sahibiyseniz oyun 5 dolar fiyatıyla satılıyor.

Among Us Nintendo Switch sürümü PC ve akıllı telefonlarla crossplay uyumlu

Bildiğiniz gibi ilk olarak 2018'de çıksa da uzun süre sessizliğe gömülmüş ve çok az kişinin oynadığı bir oyun olarak varlığını sürdürmüştü. Sonra bütün oyunların başına gelebilecek bir şey yaşandı; birkaç popüler yayıncı oyunu oynadı ve bu da onların hayranlarının oyuna akın etmesini sağladı. Kısa süre içerisinde büyük ilgi toplayan oyun adeta bir çılgınlığa dönüştü. Reddit üzerinde internet geyikleri yapıldı, yayınlarda herkes aralarındaki haini aradı ve işte buradayız. Yakın zamanda The Game Awards sırasında The Airship biçiminde yeni bir harita duyuruldu ve 2021'in başlarında oyuna eklenecek.

Among Us Nintendo Switch sürümü çıktı ve crossplay destekliyor

Among Us Nintendo Switch sürümü için yayınlanan çıkış fragmanını da bu paragrafın altına iliştiriyorum. InnerSloth tarafından geliştirilip yayımlanan oyunu bilmeyenler için -eğer hala varsa, çünkü oyun son derece popüler- temel yapısından da biraz bahsedeyim. Toplamda 10 kişilik bir takımla bir uzay mekiğinin içinde geçen oyunun senaryosu oyuncular tarafından yazılıyor. Bu 10 kişilik takım içerisinde iki tane hain var, bu hainler uzay mekiğinin gidişatını aksatıp bu sırada diğer takım üyelerini öldürmekle görevli. Diğerleri ise mekiğin rutin işlerini, görevlerini yaparak aralarındaki hainleri bulmak için sesli ve yazılı sohbet ile toplantılar düzenleyip tartışıyor. Eğer iki hain diğer bütün oyuncuları öldürmeyi ya da gemiyi başarıyla sabote etmeyi başarırsa oyunu kazanıyor. Eğer başaramazlarsa ve tespit edilip gemiden atılırlarsa mürettebat oyunu kazanmış oluyor.

Türüne bakarak birçok benzer oyun olduğunu söyleyebiliriz ancak Among Us'ı bunlardan ayıran ve bu kadar popüler olmasını sağlayan belli başlı sebepler var. Artık bağımsız oyunlar için popüler olma yolunda giden ilk kuralı başarıyla karşılıyor. Twitch gibi canlı yayın platformlarında seyir zevki ne kadar yüksekse bir anda parlama şansı da o kadar artıyor çünkü bu tür platformlar bağımsız geliştiriciler için artık birer pazar haline geldi. Among Us seyir zevki yüksek bir oyun olmasıyla bunu oldukça iyi şekilde başardı ve yükseldi. Kendisiyle aynı zaman dilimi içerisinde popülerlik kazanan Fall Guys oyununu dahi geride bıraktığı dönemler oldu. Gündelik, kolay ve keyifli bir oyun olmasıyla ön plana çıkan Among Us Nintendo Switch, PC, iOS ve Android cihazlarda oynanabiliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Among Us Nintendo Switch sürümü çıktı ve crossplay destekliyor
İlginizi Çekebilir