Analistlere göre Dualsense Analogları 417 saat sonra bozulabilir

Ersin Kılıç 23.02.2021 - 14:28
Son günlerde sık sık gündeme gelmeye başlayan Dualsense drift problemi ile ilgili bir açıklama da teknoloji analistlerinden geldi.

Playstation 5 konsolunun en büyük avantajlarından bir tanesi DualSense kontrolcüsü. Daha önce hazırladığımız videoda da bu kontrolcünün neden bu kadar fark yarattığının altını çizmiştik. Tabi bu kadar güzel olması problemlere sahip olmadığı anlamına da gelmiyor. Nitekim bazı kaynaklar ve kullanıcılar Dualsense analog yapısında drift dediğimiz hatanın meydana gelmeye başladığını rapor etmeye başladılar. Bu konuda açıklama yapan teknoloji analistleri de Dualsense Analoglarının 500 saat sonrasında bozulacak bir yapıda olduğunu belirtmiş.

Dualsense neden drift oluyor?

Haberin detayına geçmeden evvel biraz drift (analog sapması) adı verilen bu hatadan bahsedelim. Daha önce Nintendo Switch konsolu için de ortaya çıkan bu drift problemi, oynanışa büyük ölçüde etki eden bir problem. Kontrolcü üzerindeki analoglarda meydana gelen bu hata, dokunmasanız bile oyundaki karakterinizin kendi kendine hareket etmesine sebep oluyor. Yani analog drift olduğu için sanki siz dokunuyormuşsunuz gibi bir etki oluşturuyor. örneğin yukarı doru drift olursa karakteriniz ileri doğru gidebiliyor.

İşte Gameranx sitesinin haberine göre iFixit kanalı bu konuda detaylı bir rapor yayınlamış. Kanalın hazırladığı videoya baktığımızda DualSense'i tamamen söktüklerini ve analog yapısının nasıl bir işleyişe sahip olduğunu gösterdiklerine şahit oluyoruz. Kontrolcüdeki analog sistemi tıpkı diğer konsollarda olduğu gibi ALPS tarafından üretilen analog yapısını kullanıyor. ALPS tarafından üretilen bu yapının düşük ömürlüğü olduğu belirtilmiş. iFixit'in açıklamalarına göre, Dualsense analog denetleyicisinin 417 saatlik bir kullanımın ardından drift problemini gösterme ihtimali oldukça büyük.

Tabi kimi oyuncuların bu konuda herhangi bir problem yaşamayacağını ama bu kadar saat sonrasında bu riskin her zaman olduğunun da altını çizmiş. Tabi bu durum oyuncunun günde ne kadar oynadığı, ne sıklıkla oynadığı ve analog yapıyı kullanma şeklinde göre de değişim gösterebilirmiş.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2021 23:20
benim ps3 kontrolcüsünün analoglarının derisi koptu, x tuşu içeri göçtü, R2 L2 köklemedikçe tam basmıyor. Tabi bu hale gelmesinin sebebi konsolu ps4 çıktığı zaman ps3 kafeden almış olup, rahat bi 7 yıldır aynı kolu kullanmam :D bataryasının hala sıkıntısız çalışması gerçekten mucize
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 18:57
Galiba hala en iyisi Xbox Gamepad'i..
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 17:33
bir bitmediniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 11:13
yurtdışından alınan konsollar için bir sorun çünkü türkiye eurasia garantili ürünler dualsense garantisinide kapsıyor bilginize.. gidipte ithalat garantili alayım demeyin daha büyük zarara uğrarsınız.. Hele yurtdışından getiripte 1 sene avrupa garantisi var diyenlerede aldırmayın derim..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 17:58
İşimiz şansa mı kaldı yani? 11.500 lira para verip karaborsacilardan konsol al, kol bozulsun yeni kol al. Babamdan 1000 lira daha isteyimde yeni kol alayım bari nolur nolmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Analistlere göre Dualsense Analogları 417 saat sonra bozulabilir
İlginizi Çekebilir