1/2

Animal Crossing New Horizons İnceleme

Ersin Kılıç 8.04.2020 - 17:50
Şehir hayatından bunalanların, bu keşmekeş içerisinden kaybolanların yeni durağı Animal Crossing New Horizons'a yakından bakıyoruz.
Platformlar Nintendo Switch
Animal Crossing New Horizons İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Nintendo - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Role Playing Game,Simülasyon
Merlin Puanı 90
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar + Bitmeyen bir oyun süresi
+ Zaman ve mevsim döngüsü
+ Kaynak toplama ve Craft sistemi
+ Renkli ve yaşayan karakterler
+ Yaratıcılığınızı konuşturacağınız bir dünya
Eksiler - Yükleme süreleri uzun
- Tekrara düşen görevler

Animal Crossing: New Horizons İnceleme: Şehir hayatından iyice bunalmış durumdayım. Hemen hemen bu bunalımı yaşayan birçok kişi gibi, doğayla iç içe, kafamı dinleyebileceğim ya da her şeyin belki de daha basit olduğu bir hayata başlamak istiyorum. Neyse ki bu konuda iyi bir acenta buldum geçenlerde. Gerçekten böyle bir acenta olması çok zor ama bana bu yeni hayatıma yelken açmakta oldukça yardımcı olacaklar gibi duruyor. Kararımı verdim, bavulumu topladım ve bu şehir kalabalığından, keşmekeşinden kurtulmak için yola çıkıyorum.

Yeni hayatıma başlayacağım bu yer biraz ıssız. Meyve ağaçları ve balık tutabileceğim akarsuları dışında pek bir şey yok gibi. Benimle birlikte acenta yetkililerini saymaz isek sadece iki kişi daha var. En azından alışma sürecinde yalnız kalmayacağım için sevinçliyim. Her ne kadar bir süre basit bir çadırda kalacak olsam da bu şartlar beni aldığım karardan geri döndüremez. 

Animal Crossing New Horizons İnceleme

Animal Crossing: New Horizons İnceleme

Adadaki ilk günlerim biraz sakin geçiyor. Karnımı doyurmak için meyve ağaçlarından topladıklarımı yiyor, balık tutuyor ve ada halkına yardım etmeye çalışıyorum. Acenta sahibi olan Tom Nook eğer gerekli adımları atarsam kendi evime sahip olacağımı bile söylüyor. Başımın üzerinde bir dam olması için neredeyse 100.000 Bell harcamam gerekiyor ve benim cebimde sadece 100 Bell var. Neyse ki burada emeğimin karşılığını alabiliyorum, kendi evimin olması bile beni heyecanlandırıyor. Topladığım meyveleri, balıkları, börtü böceği satıyor ve para biriktirmeye devam ediyorum. Benimle birlikte gelenler de oldukça çalışkan, onlar da hemen hemen eşit şartla başlayıp ev borcuna girmişler bile. 

Animal Crossing New Horizons İnceleme

Bir yandan para biriktirirken diğer yandan da ada halkına yardımcı olmaya çalışıyorum. Biraz daha böcek toplar, balık avlar ya da etraftaki fosilleri toplarsam adaya bir müze bile açılacağı söyleniyor. Ne de olsa burası benim hayatımı geçireceğim yer olacak. Her ne kadar borçlanmış olsam da insanın kendi evi gibisi yok. Üstelik dekorasyonu da dilediğim gibi yapabileceğim. Dilersem evin önüne kocaman duble bir yol yapabilir ya da bahçe sınırlarımı belirleyecek çitleri bile dikebilirim. Ama önce biraz etrafı araştırıp, evin borcunu ödemem gerekiyor.. Şu ağaçları kessem daha fazla yer sahibi olabilir miyim acaba?

Evet, işte bu saydıklarım Animal Crossing: New Horizons'ın sadece ilk saatlerinde karşımıza çıkan olaylardan sadece birkaçı. Kısacası yeni yaşantınızdaki ilk günleriniz hemen hemen böyle geçiyor. Sizin de fark edebileceğiniz gibi şehir karmaşasından, silahlı klasik oyunlardan uzaklaştığımız bu yapım oldukça basit bir şekilde başlıyor. Fakat kısa bir süre sonra aslında kaçmaya çalıştığınız o hayatı şekillendirmeye çalıştığınızı, çok daha iyi eşyaların peşinde koşmaya başladığınızı fark etmeye başlıyorsunuz. Oyun ile ilgili her ne kadar çok fazla tartışma dönse de, alt metninde çok fazla detay barındırsa da aslında Animal Crossing: New Horizons oldukça basit bir oyun. Önemli olan borca girdiğiniz ve yavaş yavaş emperyalizme doğru evrilen bu oyunda yapacaklarınızın, size sunmuş olduğu müthiş özgürlük oluyor(Faşo Nook).

Animal Crossing kendini diğer oyunlardan soyutlamayı başarmış bir yapım. Serinin ilk oyununda olduğu gibi gerçek zamanlı bir oynanış sunuyor. Aslında oyunun ana mantığı ve kemik yapısı hep aynı tutulmuş durumda. Gerçek zaman olgusu bu noktada oldukça önemli. Yani normalde saat kaçsa, ayın hangi günüyse, oyunda da aynı zaman dilimiyle yaşıyorsunuz. Gece oyuna girerseniz gökyüzünde parlayan yıldızların seyrine dalıyor, şafak vakti güneşin doğuşuna diğer ada sakinleri ile birlikte tanık olabiliyorsunuz. Ya da ilk bahar aylarında ağaçların çiçekler açtığını görüyorsunuz. Nitekim oyunun incelemesini yazdığım bu günlerde, yani baharın gelişi ile birlikte adanın her yeri de rengarenk olmuş durumda.