1/2

Anime & Manga #57: Shaman King

Ceyda Doğan 5.03.2014 - 16:44
"Kimse geleceği tahmin edemez, bu yüzden bilinmeyenden korkmak anlamsızdır."
Son zamanlarda şu anime ve çizgi film tartışması o kadar çok yaşanıyor ki, kimi zaman dayanamayıp haykırmak istiyorum. İkisi arasındaki farkı anlamak çok da zor değil aslında. Kelime farkı bile var ancak ben konuyu bu kadar derin işlemeyip, başka bir anime tanıtmaya karar vermiş bulunuyorum; Shaman King.

Anime & Manga #57: Shaman King
1998 yılının mangasının anime dünyasına gelişi beklenilenden daha uzun sürdü aslında. 2004 yılına kadar süren serinin ilk mangası, 2001 yılında anime dünyasına adım attı ve yolunda bir tane bile çakıl taşı yoktu. Herkese hitap etmeyen çizimleri olmasına rağmen Shaman King, hala Shaman King: Flowers adlı mangasıyla gündemdeki yerini korumaya da devam ediyor.

Siz değerli okurlarımız daha fazla yormadan, merak ettiğiniz noktaya adım atıyorum. Shaman King, bizleri Shaman Yoh Asakura isimli bir gencin hikayesine davet ediyor. Kendisi ruhları ve hayaletleri görebilmektedir. 500 senede bir yapılan Shaman Fight yarışmasına katılmak için Tokyo'ya gelir ve amacı Shaman King olmaktır. Shaman King ile evlenmek isteyen Yoh'un nişanlısı Anna ve yeni edindiği arkadaşları, aynı anda Yoh'u yarışma dışı bırakmak isteyen bir aileye karşı kendilerini savunmaya da çalışmaktadırlar.

Anime & Manga #57: Shaman King