1/4

Anime ve Manga #8 Elfen Lied

Ceyda Doğan 13.06.2013 - 00:21
Bu haftaki animemiz kan kokuyor
Anime ve manga bölümümüzün sekizinci bölümüyle sizlerleyiz. Birçok okurumun bana sorduğu genel bir soru vardı. Hemen hemen her sorunun başında, yaşını belirten ve buna göre de anime tavsiyesi isteyen insanlarla konuşmaya da devam ediyorum. Bu nedenden sorularınızı eksik etmeyin, ben de cevaplamaya devam edeyim.

Neyse efendim, gelelim bu haftaki konumuza. Birçok anime ve manga takipçisinin yaşına göre anime izlediğini veya manga okuduğunu fark ettim. “Yooo ben öyle değilim” şeklinde gelen yorumları şimdiden duyabiliyorum. Konusuna göre takip ettiklerimiz de var. Özellikle bol kan, bol dram, bol korku ve bol bilimkurgu gibi anime/mangaların daha çok izlendiğini/okunduğunu fark ettim. Bunun nedeni olarak da,  çizimlerindeki detayların daha başarılı olmasına dayandırabiliriz. Belki de görmek istediklerimiz onlardan ibaret olduğu için de olabilir. Gerçek hayatta göremeceğimiz sahneleri anime ve mangada görmek de bizi onlara çekiyor olabilir. Daha sayamayacağım yüzlerce nedenden dolayı da benim gibi bağımlı olabilirsiniz. Bu yüzden şimdi aşağıdaki müziği açın ve yazının tadını çıkartın.


Bu hafta 13 bölümlük başarılı kurgusuyla Elfen Lied’ı konu alıyorum. +18 yaş grubuna hitap eden bir animedir.  Konusu itibariyle dram, fantazi, bilimkurgu, korku, psikolojik, seinen  ve ecchi (anime ve mangalarda cinsel içerik olduğu zaman kullanılır, cinsel ilişki yoktur. Ancak yarı çıplak veya açık giysili karakterler vardır) türünü içerisinde barındırır. Elfen Lied adını Almanca bir terimden alır. Bu yüzden bölüm isimleri de Almancadır. Almancada karşılığıysa Elf Şarkısı anlamına gelir.

Anime ve Manga #8 Elfen Lied
Elfen Lied’ın birazcık tarihine değinip, sonrasında da konusunu sizlere açıklayacağım. Elfen Lied, 2002 yılında mangasıyla popüler hale gelmiştir. Çizer Lynn Okamoto mangasının bu kadar başarılı olacağını bilmediğinden çok da üzerinde durmamış. Öncelikle yazıya başlamadan önce, kan ve ecchi öğelerinden rahatsız oluyorsanız sizi şimdiden uyarmalıyım. Çünkü görüntülerin bir kısmı kanlı olacak.