Annesi Xbox şifresini değiştirince eve polisleri çağırdı

Ersin Kılıç 11.03.2021 - 13:49
Kanada'nın Halton bölgesinde yaşayan bir oyuncu, Xbox şifresini değiştirdiği için annesini polislere şikayet etmiş.

Gün geçmiyor ki küçük yaştaki oyun severlerin ilginç bir haberiyle daha karşılaşmayalım. Bu sefer ki haberimiz ise Kanada'dan'den geliyor. Detroit yakınlarında yer alan Hamilton bölgesinde yaşayan bir oyun sever, Xbox şifresini değiştirdiği için kendi annesini polislere şikayet etmiş.

Xbox şifresi değiştirilince polisleri aradı

Oyun oynamanın bu kadar yaygınlaştığını düşünecek olursak küçük yaşta birçok oyun severinde olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bu oyuncuların çoğu konsollarında at koşturuyor olsa da bazı ebeveynler olması gerektiği gibi oyunlardaki şiddet unsuruna göre çocuklarına müdahale edebiliyor. Kimi ise oynanan saatleri kısıtlayabilmek için farklı yöntemler deniyor. 

Hamilton'da yaşayan bir anne ise oğlunun konsolunu açamaması için kullanıcı şifresini değiştirmiş. Bunun üzerine çocuk ise çareyi polisi aramakta bulmuş ve annesini şikayet etmiş. Polisleri müdahale etmek için eve çağıran oyuncu tabi ki bu isteğine karşılık bulamamış. Konuyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yapan Halton Polis Karakol yetkilileri, böyle bir olayı açıklayacaklarını hiç düşünmediklerini ama bunun yaşandığını dile getirmiş.

Tabi olayla ilgili daha fazla detay ise verilmemiş. Dediğimiz gibi muhtemelen sadece çağrı aşamasında kaldı ama çocuğun muhtemelen online oyunlarına ulaşmak için (Fortnite?) gözünü kararttığını söyleyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Annesi Xbox şifresini değiştirince eve polisleri çağırdı
İlginizi Çekebilir