Anthem tamamen yenilenecek

Batuhan İnce 11.02.2020 - 10:39
Bioware’in genel müdürü Casey Hudson yapığı açıklamada, Anthem'in çekirdek oyun yapısının ve oyunun tamamen yenileneceğini açıkladı.

Bioware’in genel müdürü Casey Hudson; yeni bir blog yazısında yaptığı açıklamada, geliştiricilerin Anthem’in çekirdek oyun döngüsünü yeniden düzenlediğini belirtti. Üzerinde çalıştıkları bu güncellemenin büyük bir güncelleme olmasını bekleyen Bioware, bu düzeltme işini yavaş yavaş yapmak istemiyor. Uzun bir çalışmanın ve büyük bir yenilenmenin ardından Anthem tamamen yenilenecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz seneki sorunlu çıkışından sonraki bir sene boyunca Anthem, irili ufaklı güncellemeler dışında eleştirilen özelliklerini düzeltme yoluna gitmemişti. Hatta eklenen güncellemeler o kadar az ve eksik hissettiriyordu ki birçok insan EA ve Bioware’in oyunu kendileri için bir kara leke olarak görüp unutmak istediğini düşünmüştü. Noel döneminde eklenen yılbaşı süslerini bile hala oyundan kaldırmayan oyunun acınası bir hale geldiğini söylemek yanlış olmazdı sanırım.

Casey Hudson: "Anthem tamamen yenilenecek."

Hudson; resmi Bioware Blog sayfasındaki açıklamasında,” Bu oyun bizim için yeni bir bölgeye geçişi sembolize etti. Yeni ve farklı bir dünya yaratmak bizim için çok heyecanlı ve korkutucu bir deneyimdi, bizimle bu yolculukta buraya kadar gelmiş olan oyuncularımıza çok minnettarız,” diyerek konuya başladı. Oyuncuların Javelinleri özelleştirip Anthem’in dünyasında uçup savaştıklarını gördüğü zaman çok mutlu olduğunu ve bu özellikleri oyuna başarılı bir şekilde ekleyen ekibi ile gurur duyduğunu da belirtti.

Geçtiğimiz sene geliştirici ekip oyuna ufak özellikler eklerken, genel odakları oyunun performans ve istikrar sıkıntılarını düzeltmekmiş. Hudson; oyunun daha iyi bir Loot sistemine, daha iyi bir uzun vadeli oynanışa ve tatmin edici bir oyun sonunda sahip olması gerektiğine dair aldıkları eleştirel geri dönüşleri de dinlediklerini belirtti. “Oyun deneyiminin tüm potansiyelini ortaya çıkartmak için daha kapsamlı bir çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz ve bunun için bir güncellemeden ya da eklentiden daha fazlasını yapmalıyız.”

Anthem tamamen yenilenecek

Bir sonraki aylarda gerçekleştirmeyi planladıkları uzun vadeli hedeflerinde, oyunun çekirdek oynanış dinamiklerini düzenlemenin yanında; motive edici mücadeleler ile daha tatmin edici ödül sistemini oyuna ekleyecekleri açıklandı. Bu yenilikleri oyunun sevilen uçma ve savaşma dinamiklerini etkilemeden yapacaklarını belirten Hudson, oyunun test aşamasının ağırdan ve emin bir şekilde yapılacağının da altını çizdi.

Bu geliştirme süresince Anthem’in güncel versiyonunu da geliştirmeye devam edeceği, tüm etkinliklerin aynı şekilde korunacağını; anacak yeni bir Sezonun başlatılmayacağı açıklandı. Stüdyonun tüm odak odağı baştan aşağı yenilenecek olan yeni Anthem olacakmış.

Bu durum oyun dünyasında ilk defa rastlanan bir olay değil. Hudson’ın yaptığı açıklamaya bakacak olursak, zamanında Square Enix’in Final Fantasy 14 ile yaptığı yenileme hareketi ile birebir örtüşen bir karara vardıkları görünüyor.

Anthem’in yeni versiyonunun ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmadı. Oyunun resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 19:27
oyun 7 yıldır geliştiriliyor öyle zorlama ile çıkarılmadı. Suçu bioware ile ea paylaşıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 17:51
Beter olun böylesine oyuncu düşmanı bir oyun yaparsanız kimse sizin suratınıza bakmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 13:18
anthem :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2020 03:29
Zaten 1 yıllık EA acces üyeliği var eğer yenileme olursa açıp denerim inşallah EA burnunu sokmaz buna da.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2020 22:12
Anthem 2
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anthem tamamen yenilenecek
İlginizi Çekebilir