Apple Epic Games davası kararı için temyize gidiyor

Murathan Özlü 10.10.2021 - 14:38
Apple Epic Games davası sonucunda Epic Games'in kendi oyun içi ödeme sistemini platforma ekleme hakkının şimdilik uygulanmamasını talep edecek.

Apple Epic Games davası için -hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde- temyize gidecek. Epic Games davasında masaya konulan 10 başlıktan 9'unda haklı bulunmuş olsalar da Apple'ın, Epic Games'e karşı tek mağlubiyeti firmaya ağır gelmiş gibi görünüyor. 

Mahkeme, Epic Games'in Apple platformu IOS'a kendi ödeme yöntemlerini eklemelerinin firmanın yasal hakkı olduğuna hükmetmişti. Ardından   Apple Epic Games oyunlarını   kara listeye aldı.

Apple Epic Games dava kararını temyize götürmek istiyor

Apple'ın temyiz dosyasındaki taleplerden biri, mahkemenin Epic Games'i haklı bulduğu kararın beklemede tutulması. Normalde kararın 9 Aralıkta yürürlüğe girmesi gerekiyor ancak Apple'ın, mahkeme süreci tamamen sonlanana yani bütün temyiz başvuruları karara bağlanana kadar zaman kazanmaya çalıştığı düşünülebilir. 

Apple Epic Games

Apple temyiz başvurusu hakkında şu açıklamayı yaptı:

" Temyiz kararımızda talep ettiğimiz mahkeme kararının bekletilmesi talebi, Apple'ın bu yönerge sonucu oluşacak karmaşık yasal, ekonomik ve teknolojik sorunlar üzerinde planlama yaparken müşterilerini korumasını ve platformunu güvence altına almasını sağlayacaktır."

Apple'dan önce Epic Games'de mobil uygulamaya uygulama yerleştirme konusunda kendi temyiz davasını açmıştı.İki firma arasındaki gerginlik kolay kolay dinmeyecek gibi görünüyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2021 16:32
oha bu kadar ahlaksızlık olur mu?

bence adamların bir şekilde kararı uygulamayıp ceza ödemeyi göze almışlar. çünkü geliştiricilerden ve oyun için satın alımlardan elde ettikleri kâr o cezaları elli kere karşılar. ve bir kere 3. parti markete izin verirsen apple baya bir bal kaymaktan olur.
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2021 02:59
Para ceza yemiyorlar, kapatmaya kadar gidiyor eğer kararlar uygulanmazsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Epic Games davası kararı için temyize gidiyor
İlginizi Çekebilir