Apple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor olabilir

Berat Darıcı 20.01.2021 - 12:15
Apple katlanabilir ekranlar üzerinde çalışıyor. Fakat bu ekranların hangi ürünlerde kullanılacağı henüz kesin olarak bilinmiyor.

Apple ne kadar süredir katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor kesin olarak bilinmemekte. Fakat kesin olan bir şey okumak istiyorsanız oda katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığı. Apple'ın bu tarz teknolojiler üzerinde çalıştığı sık sık ortaya çıkıyor. Elbette hepsinin son kullanıcı ile buluşmadığını hatırlatmakta fayda var.

2021 yılında Apple tarafından katlanabilir ekranlı bir iPhone modelinin tanıtılması beklenilmiyor

Samsung ve Motorola gibi bazı Android üreticileri uzun süredir katlanabilir cihazlar üzerinde çalışıyor. Hatta TCL firmasının son tanıttığı ürünler, katlanabilir ekran teknolojisini daha üst seviyeye taşıyor. Birkaç kağıt kalığında ve kağıt gibi sarıp çantanıza koyabiliyorsunuz. Hatta ortamda bulunan ışığı kullanarak kendi ekranını aydınlatan ekranlar bile 2021 yılının ilk teknolojilerinden bazıları. Fakat bu haberin konusu Apple.

Apple'ın katlanabilir iPhone modeli kapalı kapılar ardında şu anda geliştirilme aşamasında. Bloomberg'e göre Apple prototip bazı ürünleri ortaya çıkarmaya çoktan başladı. Fakat bu ürünler bir iPhone değil. Şimdilik sadece katlanabilir ekranlar üzerinde çalışıyorlar. Bu ekranların diğer Apple ürünleriyle birlikte kullanılma ihtimali de bulunuyor.

AppApple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor olabilir

Katlanabilir bir iPhone modelinin 2021 yılında ortaya çıkması şimdilik pek olası değil. Fakat 2022 yılında ya da daha ileri yıllarda katlanabilir bir iPhone modeli görebiliriz. Katlanabilir ekranları Apple'ın kullanacağı diğer bir alan ise ilk olarak saatler olacaktır. Apple'ın yaklaşık 10 yıldır araba üreteceği konusunda sızıntılar bulunmakta. Fakat hâlâ ortaya bir ürün çıkmış değil. Elbette katlanabilir ekranlı Apple ürünlerini bu kadar bekleyeceğimizi sanmıyorum. Apple'ın katlanabilir ekranlı iPhone modellerini en üst düzey modeller için mi düşündüğü yoksa alt modeller için mi düşündüğü ise bilinmiyor. Apple farklı bir isimlendirmeye gideceğini ise sanmıyorum. iPhone isimlendirmesi kesinlikle bırakılmayacaktır. Bunun yerine mevcut modellerde olduğu gibi eklemeler ile katlanabilir ekranlı modellerin ayrımı yapılacaktır.

Diğer yandan Samsung 2021 yılında fiyatlandırma konusunda çok daha ucuz katlanabilir ekranlı telefon modellerini piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Ayrıca telefon devi Samsung yaklaşan telefon modellerinde şarj cihazını ve kulaklığı kutu içeriğinden çıkaracağını doğruladı. Bu değişiklikler kademeli olarak farklı telefon modellerinde uygulanmaya başlayacak. Samsung şu anda küresel olarak en yüksek pazar payına sahip olan telefon markası.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor olabilir
İlginizi Çekebilir