Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

Ersin Kılıç 21.04.2021 - 12:21
Apple dün akşam saatlerinde düzenlediği özel bir sunum ile yeni ürünlerini tanıttığı gibi bazı duyurulara da imza attı.

Teknoloji dünyasının en büyük firmalarından biri olan Apple, dün akşam saatlerinde düzenlediği özel bir sunum ile yeni ürünlerini tanıttığı gibi beklenen bazı duyurulara da imza attı. Yeni modellerin yanı sıra uzun süredir dedikoduları devam eden AirTag gibi ürünlerini de duyurulan firma ayrıca abonelik servisi üzerinden işleyecek olan podcast servisinin tanıtımına da imza attı. Her zaman olduğu gibi çekim ve geçiş anlamında dikkat çekici olan bu yeni sunumun açılış konuşmasını ise Apple CEO'su Tim Cook yaptı.

Apple yeni ürünlerini tanıttı

Apple bu sunumda yeni renk seçenekleri, yeni iMac ve iPad modellerinin yanı sıra biraz önce de belirttiğimiz yenilenen Podcast servisini de duyurdu. Bu Podcast servisi reklamsız olarak 170 ülkede kullanıma açılacak. 

Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

Mor renkli iPhone 12

Sunumun sürpriz duyurularından birisi mor renkli iPhone 12 modelleri oldu. Firma yaptığı açıklama ile iPhone 12 ve iPhone 12 Mini modellerinde bu renk seçeneğine de yer vereceğini duyurdu. 23 Nisan yani bu Cuma itibari ile ön sipariş olarak satılmaya başlanacak olan mor renkli iPhone 12 modelleri, 30 Nisan itibari ile bütün Apple mağazalarından satın alınabilecek.

Kaybolan eşyalara çözüm: AirTag

AirTag olayı aslında uzun süredir dedikoduları ile karşımıza çıkıyor ve Apple'ın duyurusuna kesin gözüyle bakılıyordu. Tüm bu dedikoduların ardından dün akşam düzenlenen sunumda Air Tag duyurusuna da imza atıldı. Kısa mesafede kablosuz bağlantı üzerinden değerli eşyalarımızı takip etme olanağı sağlayacak olan AirTag modelinin fiyatı 29$ olarak açıklanmış durumda. Dörtlü paket seçeneği ise 99$ olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizdeki fiyatlara baktığımızda ise tekli AirTag modelinin 299 TL, dörtlü paketin ise 999 TL olduğunu görüyoruz. Sesli uyarı gibi özelliklere de sahip olan AirTag, 30 Nisan itibari ile satışa çıkacak.

Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

Yeni Apple TV ve kumandası

Sunumda yapılan duyurulardan birisi de Apple TV tarafından geldi. Apple TV 4K ile birlikte sistemin yeni kumandası da görücüye çıktı. Firmanın A12 bionic çipini kullanan bu yeni modelde HDR özelliği de bulunacak ve yine 30 Nisan itibari ile satışa çıkacak. 32 GB'lık sürümü 179$, 64 GB'lık sürümü 199$ olarak açıklanan Apple TV modelinin Türkiye fiyatları ile 2.099 TL ve 2.299 TL olacak.

Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

Yeni iMac modelleri ve renk seçenekleri

Apple'ın yaptığı sunumdaki en önemli duyurulardan birisi şüphesiz yeni iMac modelleri oldu. 7 farklı renk seçeneğine sahip olan yeni imac modelleri tıplı macbook modellerinde olduğu gibi firmanın övgü ile bahsi geçen M1 çişlemcisini kullanacak. Bu sayede çok daha iyi bir performans vermesi beklenen iMac modelleri ayrıca daha ince ve şık tasarımıyla da dikkat çekiyor diyebiliriz. Üzerinde iki adet Thunderbolt ve iki adet USB C girişi bulunan bu yeni modellerde ayrıca 1080P kamera bulunuyor. Kamera ile birlikte salgın dönemi de göz önüne alınarak Facetime uygulaması üzerinde de fazlasıyla duruldu diyebiliriz. 

Yeni iMac özellikle 4.5K retina ekran ve 10dBa ses seviyesi ile de öne çıkan bir cihaz olmuş. Yeni iMac modelinin fiyatı ise 14.499 TL'den başlayacak.

Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

Yeni iPad modelleri

Tıpkı iMac modellerinde olduğu gibi Apple M1 çipini yeni iPad modellerine de getirdi. USB 4.0 ve Thunderbolt desteği dışında 8K ekran çıkışı gibi önemli özelliklere de sahip olan yeni ipad modelinde ayrıca firma kamera kısmında da büyük yenilikler ile geliyor. 6 hoparlöre sahip olan iPad modellerinde 1600 nit parlaklık ve Liquid Retina XDR gibi önemli detaylar da bulunuyor. 

iPad tarafında ise Türkiye'deki modellerde daha önce belirtildiği gibi zamlanmış fiyatlar yansımış durumda. 11 inç'lik yeni modelin başlangıç fiyatı 8.599 TL olarak listelenirken 12.9 inçlik modelin başlangıç fiyatının ise 11.999 TL olduğunu görüyoruz.

Apple sunumunda yapılan tüm duyurular

iPad modelinin arka tarafında 12 MP f1.8 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunuyor. Ayrıca yine arka tarafta 10 MP f2.4 diyafram geniş açı lensine de yer verilmiş. Ön tarafta ise direkt olarak 12 MP'lik geniş açı lensi kullanıldığını görüyoruz. Zoom uygulaması ile birlikte konferans tarafına da odaklanan bu ön kamera aynı zamanda otomatik kesme yaparak kullanıcısını takip edebilme özelliğine de sahip.

Apple sunumunda öne çıkan duyurular bu şekildeydi. Bu duyuruların dışında Touch ID gibi özelliklere sahip olan Magic Keybord gibi ürünlerin tanıtımı da yapıldı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 13:06
Valla APPLE'dan oyunları gerçek hayat kalitesinde çalıştıracak bir konsol bekliyoruz,,,bu microsoft ve sony'den bize hayır yok adamlar yeni nesil konsol çıkarıyolar bi önceki konsollarıyla aynı grafiklere sahip,,APPLE'dan devrim bi adım bekliyoruz gerçek bir güç bekliyoruz animasyon OLMAYAN BİR GÜÇ
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2021 03:53
Real abi nasılsın? İyi misin?
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 16:56
50bin TL 'te alırsın artık, sırf apple olduğu için. apple arcade diye bir facia dan sonra girmesinler konsol piyasasına.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple sunumunda yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir