Apple Watch selde sürüklenen bisikletçinin hayatını kurtardı

Ersin Kılıç 28.01.2021 - 12:13
Bisikletinden düşerek sel sularına kapılan bir Apple Watch kullanıcısı, saatini kullanarak yardım çağrısında bulunmuş.

Zaman zaman Apple Watch ile ilgili çeşitli kurtarma hikayeleri ve haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu örneklerde çoğu zaman kalp sorunlarından dolayı saatin devreye girdiğini görüyor olsak da bazı zamanlarda da kaybolma ya da zor durumda kalan kullanıcıların işine yaradığına da şahit oluyoruz. İşte buna benzer bir haber örneği daha geldi ve bir bisikletçinin Apple Watch sayesinde zor durumdan kurtulduğunu öğrendik.

Sel sularına kapılan bisikletçi Apple Watch ile yardım istedi

BBC sitesinin haberine göre bu olay  İngiltere'nin Hereford şehrinde yaşanmış. Rotherwas bölgesinde bisiklet süren bir Apple Watch kullanıcısı Wye nehrine düşmüş ve yağmur sularının da etkisi ile oldukça akıntılı olan bu nehirde 1.5 km'den fazla sürüklenmiş. Sonrasında kendisini kenara doğru atmayı başaran bisikletçinin bir dala tutunduğu belirtilmiş. Tutunduğu bu dalda bileğinde bulunan Apple Watch saatine zorlukla ulaşan bisikletçi, saatin özelliğini kullanarak yardım çağrısında bulunmuş. 

Bisikletçiyi bulan ekibin başındaki Sean Bailey, "böylesine zor bir konumdayken bile onu bulmamız ve güvenli bir bölgeye götürmemiz sadece 20 dakikamızı aldı. Dala tutunmayı başaran vatandaşımız bu süreçte Apple saati ile birimde yer alan arkadaşlarımız ile konuşmaya devam ediyordu. Bu da ona ulaşabilmemiz için inanılmaz derecede işimize yaradı" açıklamasında bulunmuş. 

Apple Watch selde sürüklenen bisikletçinin hayatını kurtardı

Apple Watch arama yapma özelliğinin yanı sıra kalp ritmi ya da acil durumlarda yardım çağırma gibi özelliklere de sahip. Anlaşılan Apple firmasının akıllı saati ile ilgili benzer haberler görmeye devam edeceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2021 10:18
reklama bak be
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Watch selde sürüklenen bisikletçinin hayatını kurtardı
İlginizi Çekebilir