1/4

Assassin's Creed: Revelations'ın mekanları

Murat Halilbeyoğlu 24.05.2011 - 11:59
50'lik Ezio ile nereden nereye koşturacağız?
Ubisfot'un oyun dünyasına verdiği en büyük hediye olan Assassin's Creed serisinin son oyunu Revelations için yeni bilgiler yayımlanmaya devam ediyor. Bu zaman kadar sizlere oyunun genel konusunu, karakterlerini, belli özelliklerini, silahlarını, vs. açıklamıştık.

Evet oyunun belki de %90'ının İstanbul'da geçeceğini biliyoruz ancak sadece İstanbul'un işin içinde olmadığını da biliyoruz. Hiç yoktan kulağınıza Kapadokya sesleri çalınmıştır şimdiye kadar. O zaman şimdi gelin Game Informer dergisinde yer alan bir makale yardımı ile Assassin's Creed Revelations'ın geçeceği bütün yerlere teker teker kısaca bir göz atalım.

DİKKAT! SPOILER OLDUĞUNU SÖYLEMEYE GEREK BİLE YOK!

Masyaf:


İlk oyunda olduğu gibi Reveltaions'ın hikayesi de Masyaf'da başlıyor. Ezio, Assassin'lerin kalesine bir yolculuk yapacak ve burada bir zamanlar Altair'in ele geçirdiği bir sırrı öğrenmeye çalışacak. Lakin Masyaf'a ulaştığında kalenin Tapınakçılar tarafından ele geçirildiğini görecek.

Kreatif direktör Alexandre Amancio şöyle diyor; "Ezio cevapları aramak için Masyaf'a gidiyor. Yoldaşlık hakkında daha fazla bilgi edinmek için kütüphaneyi bulmaya çalışıyor. Masyaf'da Altair'in ayak izlerini takip ediyor. Bir hac yolculuğu gibi başlayan serüven sonrasında zaman karşı yarışa dönüşüyor."

Ezio'nun ilk ziyareti başarısız olacak ancak oyunun sonunda bulmacanın tüm parçalarını topladığında Masyaf'a geri dönecek. O anda Ezio'nun Altair'in bildiklerini öğreneceğini düşündüğümüzde Masyaf kalesi hayati bilgilerin saklı olduğu ve Assassin's Creed gizemini daha da genişletecek bir yer olarak karşımıza çıkıyor.