Assassin's Creed Valhalla dövüş sisteminden önemli detaylar

Ersin Kılıç 4.05.2020 - 10:55
Viking döneminde geçecek olan serinin yeni oyunu Assassin's Creed Valhalla dövüş sistemi ve dünyası için yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Resim etkinliği sonrasında yayınlanan ilk tanıtım videosu ile duyurusu yapılan Assassin's Creed Valhalla için yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Saç, dövme, savaş boyası ve teçhizatı özelleştirme yeteneği de dahil olmak üzere farklı özelleştirmeler yapabileceğimiz Eivor isimli karakteri yöneteceğimiz oyunun dünyası ve dövüş sistemi ile ilgili yeni detaylar geldi.

Assassin's Creed Valhalla dövüş sistemi nasıl olacak?

Yapılan açıklamalara ve detaylara baktığımızda oyunun dünyası ve dövüş sistemi adına Ubisoft'un önemli değişikliklere gideceğini görüyoruz. Bu değişikliklerden en umut vaat edeni ise duyuru fragmanında da gördüğümüz bir atmosfer ve dövüş dinamiklerinin bizi bekliyor oluşu. Açıkçası serinin dövüş sisteminden pek haz etmeyen bir oyuncu olarak yapılan açıklamaların biraz merakımı cezbettiğini söylemem gerekiyor. Çünkü daha oturaklı ve sert bir sistemin bizi beklediği belirtilmiş. Oyunla ilgili gelen detaylar şu şekilde;

- Dövüş sistemi yaptığınız vuruşların daha hissedilebilir olduğu şekilde değiştirildi. Ayrıca karakteriniz geliştikçe tıpkı tanıtım videosunda olduğu gibi düşmanlarınızın başını, bacağını kesme gibi yeteneklere de kavuşacaksınız.

- Çift silah kullanma açısından oyunda yeni bir dinamik kullanılacak ve aksiyon sırasında cephanenizde olan silahların daha iyi bir şekilde eşleştiğini göreceksiniz. Ayrıca kalkan kullanımı dönemin şartları da göz önüne alınınca oldukça önemli bir yere sahip olacak.

Assassin's Creed Valhalla dövüş sisteminden önemli detaylar

- Suikatçi bıçağının geri döneceği oyunda fırlatılabilir silahların önemi de büyük. Mızrak, kılıç ve bıçak gibi silahlar dışında tabi ki Vikingler ile özdeşleşen balta fırlatma olayı da oyunda yer edinecek.

- Gemi ile baskınlara gideceğiniz oyunda yapacağınız bu baskınları sudayken planlamanız gerekecek. Karaya çıkartma yaptığınızda ise bu taktiklerinizi sergilemeniz gerekecek. Ayrıca büyük ölçekli kara savaşlarının hikayede yer alacağı da gelen bilgiler arasında.

- Avcılık, balıkçılık, zar atma ve içki oyunları gibi aktivitelerin yer alacağı yapımda ayrıca RPG dinamikleri de bulunacak.

- Hikaye adına verilen en büyük ve önemli bilgi ise Eovir'in İngiltere'de suikatçiler ve tapınakçıların varlığını öğrenecek olması. Ayrıca oyunda Alfred dışında o dönemde yer alan önemli karakterlerin de yer alacağı belirtilmiş.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2020 00:11
Odyssey'i 8 ay boyunca oynamıştım, harika oyundu gerçekten. Sırada bu var bakalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 16:52
büyük ihtimalle trailer ile uzaktan yakından alakası olmayacak. grafikler leş olacak, aynı zamanda son 2 oyunun kopyası olacak. kısacası: ÇÖP
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2020 11:34
Grafiklere laf etti ya la ghdfgh
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2020 00:35
Yav he
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 20:08
Sinematik ile oyunu bir tutmak ne kadar mantıklı ? Bunun yanı sıra çıkmamış bir oyuna daha hiçbir şey belli değilken çöp demek çok yanlış. Assassin's Creed serisi artık çok farklı bir yolda son 2 oyunda ki gidişatı ben beğenmiyorum. Assassin's imajını yok etselerde çıkan oyunlar beğenildi.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 18:28
hahahahah oyunları very lowda açıyosun herhalde sen
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 18:13
Hayır yani artık kendinizi öyle bi sartlamışsınız ki her halta çöp der olmuşsunuz tamam ac bin zaman içerisinde yarattığı imajı yüzünden bende ön yargıyla yaklaşıyorum hep ama yine de bişey görmeden ya da deneyim etmeden konuşmuyorum oddyseyde aha aynı oyunu yapmışlar dedim ama bayıldım oyuna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 15:26
Eovir değil Eivor sevgili Ersin..

--------------

Düzelttim, teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 4.05.2020 14:01
Yav bırakın bu işleri, aynı işte tüm oyunlar.
taylanz
taylanz 4.05.2020 15:08
Şöyle güzel bir God of War çakması bişiyler yapsaydılar da içimizi soğutaydık hacı.

Ben beğeniyorum son AC olmayan AC'leri.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 14:58
dedi odasında dört duvar arasında yaşayan biyolojik varlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2020 11:34
Bncede değişmeli mızrak büyük balta kullanılan fightlarda çok göze batan animasyonlar oluyordu silahlar adeta adamların içinden geçiyordu o yüzden son oyunlarda hiç bu tür silahlara yer vermedim hep kılıçla gittim ve kol bacak kopması muhakkak gelmeli vuruş hissiyatını arttracaktır
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Valhalla dövüş sisteminden önemli detaylar
İlginizi Çekebilir