Atari 50. yıl kutlamaları 90 klasik oyunu geri getiriyor

Efdal Erdem 29.06.2022 - 22:12
90’dan fazla klasiği ve fazlasını yeni platformlara getirecek olan retro koleksiyonu duyuruldu. Atari’nin 50 yaşı kutlu olsun.

Atari markasının 50. Yıldönümünü kutlamak için Digital Eclipse, Atari 50: The Anniversary Celebration adlı retro koleksiyonunu duyurdu. Çeşitli Atari sistemlerinden 90’dan fazla klasiğin geri getirileceği ifade ediliyor.

Resmi duyurudan da anlaşılacağı gibi, Atari 50: The Anniversary Celebration ile beraber birçok klasik yeni platformlara geliyor. Seçilmiş klasiklerden fazlasını da barındıran 50. yıl özel retro koleksiyonu markanın geçmişine de ışık tutuyor. 

Atari 50: The Anniversary Celebration hangi içerikleri barındırıyor?

Atari 50: The Anniversary Celebration, son on yılda Atari platformları için çıkan 90’dan fazla seçilmiş klasik oyunu PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch için geri getiriyor.

Retro oyun koleksiyonunun en dikkat çekici özelliği Jaguar ve Lynx oyunlarının da ilk kez yeni platformlarda oynanabilecek olması. Atari’nin 50 yıllık tarihine interaktif bir yolculuk yapma imkanı da tanıyan koleksiyon, dönemin geliştiricileri ve tasarımcıları ile özel röportajlar, ilk oyun konsollarına dair belgeseller ve yüksek çözünürlüklere sahip Artwork’ler de içeriyor.

Klasiklerin çoğu orijinal haliyle yer alırken, Atari 50: The Anniversary Celebration ayrıca Reimagined serisini de içeriyor. Burada ünlü Atari klasiklerinin teknik olarak revize edilmiş versiyonlarıyla karşılanıyoruz. Onaylanan altı oyun var:

  •         Swordquest: AirWorld
  • Haunted Houses
  • VCTR-SCTR
  • Neo Breakout
  • Quadratank
  • Yars’ Revenge Reimagined

Atari 50: The Anniversary Celebration, Kasım 2022’de çıkacak. PC için Steam ve Epic Games mağazalarından ulaşılabilir olacak. Satış fiyatının 39.99 Dolar olması bekleniyor. Türkiye satış fiyatına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Atari klasiklerini yeni konsollara getirirken, diğer yandan Cyberpunk 2077 gibi oyunları Atari konsollarında oynayanlar da var.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 08:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari 50. yıl kutlamaları 90 klasik oyunu geri getiriyor
İlginizi Çekebilir