Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinden oynanabiliyor

Alparslan Gürlek 6.01.2021 - 14:02
Bir YouTuber Cyberpunk 2077 oyununu Atari VCS üzerinde çalıştırmayı başardı. Performans hayli düşük ve cihaz oldukça ısınmış olsa da... Çalışıyor.

YouTube üzerinde oyun içerikleri üreten Kevin Kenson, yeni videosunda "Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinde oynanabilir mi?" sorusunun yanıtını aramak üzere yola çıkıyor. Bildiğiniz gibi PC ve konsolun birbirine en yakın nokta olduğunu söyleyebileceğimiz Atari VCS üzerinde oyun bir şekilde çalışmayı başarıyor. Çok iç açıcı bir performansı olmasa da Kevin "daha iyi optimize edilmiş bazı oyunları" oynamayı başaramadığını da videoda belirtiyor. 

Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinde çok sağlıklı olmasa da çalışıyor

Bildiğiniz gibi CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'yi PlayStation 4, Xbox One, PC, Stadia, Xbox Series X/S ve PlayStation 5 için geliştirdi. Atari VCS oyun için desteklenen platformlar arasında bulunmasa da bu hem konsol hem PC işlevi görebilen cihazda oyun bir şekilde çalışmayı başarıyor. Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinde PC modu kullanılarak oynanabiliyor fakat ne kadar sağlıklı çalıştığı tartışılır. İçinde AMD Embedded R1606G işlemcisi bulunduran cihazın harici bir ekran kartı yok. Basitçe "küçük bir bilgisayar" işlevi görmek için geliştirilen bu donanımın ekran kartı birçok Intel ve AMD işlemcide bulunan bir özelliği taşıyor, yani işlemciye entegre olduğunu söyleyebiliriz. Ekran kartı belleği için üzerindeki RAM'i kullanan Atari VCS 8 GB belleğe sahip. Bu da onu güçlü bir bilgisayar olmaktan alıkoysa da Cyberpunk 2077'yi çalıştırmaya yetiyor. Gelin önce oyunun bu donanımda nasıl çalıştığını görelim.

Gördüğünüz gibi saniye başına gösterilebilen kare sayısı o kadar düşük ki, bunu saymamız bile mümkün. Kevin'in videoda güzel bir konuya değindiğini de görüyoruz. Çıkış günü için Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinde son nesil konsollardan daha stabil çalışıyor. Görsel kalite olarak konsollara yakın olmasa da daha az çökme sorunu yaşandığı ve oyun içindeki diğer hataların daha az karşımıza çıktığını görüyoruz. 

Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinden oynanabiliyor

Cyberpunk 2077 ortalığı karıştıran çıkışıyla birlikte güncellenmeye devam ediyor. CD Projekt RED bu ay ve Şubat ayı için iki büyük yama sözü verdi ve bu yamaların oyundaki hataların çoğunu düzeltmesi bekleniyor. Yayınlanan hotfix yamalarıyla belli başlı küçük sorunlar düzeltilse de oyunun hala bazı hatalarından kurtulduğunu söylemek güç. Peki sizler Cyberpunk 2077'nin Atari VCS donanımlarıyla çalışması hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 Atari VCS üzerinden oynanabiliyor
İlginizi Çekebilir