Atari, sonunda yeni konsolları Atari VCS hakkında konuştu

Mehmet Atilla Turan 1.05.2018 - 21:37
Atari VCS ne zaman satışa sunulacak, ne kadar olacak, ne zaman oyunculara ulaşacak gibi sorular haberimizde.

Garip bir geri dönüş yapmayı başaran Atari firması, uzun sürenin ardından sessizliğini, yeni konsolları Atari VCS ile bozdu. İlk ismi AtariBox olan bu proje, geçtiğimiz sene IndieGoGo adlı bir sitede yayınlanan projeye dayanıyor. Çok fazla desteklenen bu proje, şu sıralar gerçeğe dönüşmüş bulunuyor. AtariBox, birkaç ay önce isim değiştirerek Atari VCS, yani 1977'deki orijinal ismini aldı.

Konsolun halen ne çalıştıracağı belli değil

Atari, Atari VCS hakkında ne yazık ki pek konuşmuyordu. Sürekli "eski oyunları çalıştıracak ve klasik joystick ile gelecek" gibi bir cümle ile oyunculara bir açıklama yapmayan Atari, konsol adına birkaç bilgiyi sundu. Sitelerinde açıkladıkları bilgilere göre, Atari VCS, 30 Mayıs 2018 tarihinde ön siparişe açılacak. Konsol iki türde gelecek. Onyx versiyonu, sadece siyah kaplamadan oluşurken, Retro ise Atari ile birleşmiş ahşap kaplama ile gelecek. Onyx versiyonunun $199 (820TL) olduğunu belirten Atari, Retro versiyonu için henüz bir bilgi vermedi. Ön siparişe açılan Atari VCS'in, oyunculara 2019 ilkbaharında teslim edilmesi bekleniyor.

Atari, aynı zamanda e-posta ile takip edenlere sürprizler yapacağını ve Onyx versiyonunu ilk ön siparişten alanlara birkaç hediye vereceğini belirtti. Konsolun tam olarak ne yapacağı ise halen bir sır, hepimiz bekleyip göreceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 12:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari'nin yeni konsolu Atari VCS adına bilgiler yayınlandı
İlginizi Çekebilir