Uzun süredir devam eden AGDQ etkinliği bu sene büyük miktar topladı

Mehmet Atilla Turan 16.01.2018 - 20:10
Toplanan miktar gerçekten beklediğinizden de daha fazla.

Her sene olduğu gibi, speedrun ahalisi, Awesome Games Done Quick'te buluştu. Amerika'da düzenlenen bu etkinlik, Dünya'nın her bir tarafından speedrun yapan insanları birleştiriyor ve bazen dünya rekorlarının çıktığı etkinlik bile olabiliyor. Amacın oyunu hızlı bitirmek olması ile beraber, asıl amacın çocuklara ve hastalara yardım olduğu etkinlik, bu sene beklendiğinden fazla miktarda para toplamayı başardı.

Tek seferde verilen en büyük bağış 100 bin doları geçti

Bir hafta süren Awesome Games Done Quick, bu yedi gün içerisinde 2.2 milyon dolar (tam olarak $2.261.823,19) topladı. Toplanan bu miktar ise bağış olarak kanser hastalığı ile savaşan çocuklara verildi. Tek seferde verilen en büyük bağış ise $108.000 dolar civarında oldu. Her ne kadar yüksek bir derecede para toplanmış olsa da, Awesome Games Done Quick, birkaç ay içerisinde tekrar kurulacak. Yaz aylarına özel olarak yapılan "Summer Games Done Quick"te bu sayının daha fazla olması bekleniyor.

Eğer etkinlikte bulunan speedrunları izlemek istiyorsanız, Awesome Games Done Quick bir YouTube kanalına sahip. Bu linkten AGDQ 2018'te bulunan speedrunları bulabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Awesome Games Done Quick, bağış için yüksek miktarda para topladı
İlginizi Çekebilir