Ayaklarıyla Overwatch oynayan Tucker Griggs ile tanışın

Alparslan Gürlek 18.03.2021 - 12:21
Doğuştan gelen bir rahatsızlık nedeniyle kollarında kas olmadan doğan, ayaklarıyla da birçoğumuzdan daha iyi Overwatch oynayan Tucker ile tanışın.

Tulare'li 23 yaşındaki Tucker Griggs, kollarında kaslar olmadan doğmuş. Arthrogryposis Multiplex Congenita adlı rahatsızlık nedeniyle doğduğundan beri kollarını kullanamıyor. Fakat bu onu oyunculuktan alıkoymayı başaramamış. Ayaklarıyla Overwatch oynayan Griggs, birçoğumuzdan -en azından benden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim- daha iyi oynuyor.


Ayaklarıyla Overwatch oynayan oyuncu

Sadece ayaklarını kullanarak oyunu oynamak kulağa zor gelebilir, fakat onun için hiçbir şey. Öyle ki bu şekilde oynayarak Overwatch oyununda "Master" derecesine gelmeyi başarmış. Bu da Tucker Grigss'i, Overwatch oyuncuları arasında ilk %5'lik dilime sokuyor. Açıkçası ben ellerimle daha rahat bir şekilde oynadığım halde, Griggs kadar iyi oynayabileceğimi düşünmüyorum.

Aynı zamanda oyuncunun bir de Twitch kanalı var ve burada canlı yayınlar yapıyor. "FragsByTheFoot" kullanıcı ismiyle onu Twitch'te de bulabilirsiniz. Tucket, TotallyGame'e şöyle diyor:

"Yemek yapmak, temizlik yapmak veya video oyunları oynamak olsun, yaptığım her şey için ayaklarımı kullanıyorum. Birinin elinin parmaklarını kullandığı kadar hızlı kullanabilirim ve bildiğim kadarıyla Master seviyesine ulaşmış, ayaklarıyla oynayan tek oyuncu benim."

Tucker'ın annesi, Totally Game'e oyun oynamanın kendisi için yarattığı olumlu etkiyi anlatıyor: "Video oyunları oynamayı öğrenmek, onun oyun alanını düzleştirdi. Bazı arkadaşları beyzbol oynadı, bazıları futbol oynadı ama eve geldiklerinde hepsi video oyunları oynayabiliyordu."

Ayaklarıyla Overwatch oynayan Tucker Griggs ile tanışın

Tucker'ın oyun sevgisi, Overwatch'u 3 yıldan uzun bir süre önce görüp almasıyla başladı. Daha sonra ise iki yıl önce canlı yayınlar açmaya karar verdi. Canlı yayınlarda insanların ondan beklentileri ise çok daha farklı. Onu Overwatch oynarken izlemek yerine kendisine daha çok yemek pişirirken yayın açması yönünde talepler geliyormuş. Kendisi durumu "Benim yayınların için en çok talep edilen şeylerden biri aslında bir yemek yayını. Yemek yapabilmem insanlar için her zaman şok etkisi yaratıyor" diye açıklıyor.

Doğuştan gelen rahatsızlığı sebebiyle kollarını hiç kullanamamış, çocukluğundan aldığı terapilerle ve öğrenerek ayaklarını kullanmaya başlamış oyuncu, şimdi Overwatch'ta oldukça yüksek bir seviyede. Aynı zamanda ayaklarıyla bütün gündelik ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Peki sizler Tucker Griggs'in başarısı hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2021 01:32
Helal olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2021 21:51
Reise bak helal olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ayaklarıyla Overwatch oynayan Tucker Griggs ile tanışın
İlginizi Çekebilir