Bakanlık 20 oyunu "İslam Düşmanı" olarak listeledi

Merlinin Kazanı 7.05.2017 - 18:15
Listede hangi oyunlar var?
Oyunların sebep olduğu şiddet ya da İslam düşmanı oyunlar haberleri ile sık sık karşılaşıyoruz. Zaman zaman gerek yurtiçi gerekse de yurtdışındaki haber siteleri yaşanan bazı olayların nedenini oyunlara bağlayabiliyor. Nitekim bu bağlamda geçtiğimiz Ekim ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı bir internet sitesi açmış ve bu sitede İslam düşmanı olan oyunlara dair bazı bilgiler vermişti.

Oyunlarda İslamofobi isimli bu interner sitesinde Devil May Cry ile Hitman'in karıştırılması gibi hatalar yapılmış ve Guitar Hero 3, Call of Duty ve daha birçok oyun İslamofobik olarak listelenmişti. İşte bu oyunlara gelen şikayetle doğrultusunda yeni oyunların eklendiği belirtiliyor. İslamofobik olduğu iddia edilen oyunların listesi ise şu şekilde;

Bakanlık 20 oyunu "İslam Düşmanı" olarak listeledi
— Guitar Hero 3
— Devil May Cry
— Resident Evil
— Call of Duty 2
— Little Big Planet 3
— Counter Strike
— Serious Sam 3
— Clive Barker's Undying
— Zack&Wiki
— Ayo Dance
— Muslim Massacre
— Bomb Gazze
— Takken
— Command&Conquer Generals
— Minnarett Attack
— Faith Fighter

Daha önceki haberimizde olduğu gibi biz bu konuda oyun basınından bir site olarak tarafsızlığımızı koruyacağız. Elbette her birimizin, bireysel açıdan düşünceleri var ancak onları burada dile getirerek siyasi ya da dini bir tartışmaya sebep olmak istemiyoruz. Merlin'in Kazanı olarak tarafsız duruşumuzu korumamız gerekiyor. Zaten çok farklı kafaların gerçekten sağlam bir tartışma konusu haline getireceği bu haberi de yorumlara kapalı şekilde paylaşacağız. Amacımız sizi bu durum hakkında bilgilendirmek.
Bakanlık 20 oyunu "İslam Düşmanı" olarak listeledi
İlginizi Çekebilir