Baldur’s Gate 3: Yoldaşlar ve Yerleri

Efekan Ünsal 31.08.2023 - 17:23
Baldur's Gate 3'te yoldaşlar nerelerde bulunur? Doğru kararlarla birbirinden farklı yoldaşları takımınıza katabilirsiniz.

Baldur’s Gate 3'te yoldaşlar açık dünyada bulmanız gerekir, hatta bazılarını almak için bir dizi görev tamamlamanız gerekmektedir. Yoldaşlardan herhangi biri size katıldıktan sonra eğer partinizde yeriniz yoksa kampınızda sizi bekleyecektir. 

Baldur's Gate 3'te çoğu yoldaş oyunun başlangıç karakterleridir. Oyunun başlangıç karakterlerinden olan "Kara Dürtü" yoldaşlardan birisi değildir yani oyun içinde companion olarak alamazsınız. Çoğu yoldaşla romantizm sekansları bulunur fakat bu da her yoldaş için geçerli değildir.

Bu rehberimizde oyunda 10 yoldaşın hepsinin nasıl alındığını ve nerede alındığını anlatacağız. Rehber spoiler içerebilir. 

Baldur's Gate 3'deki Tüm Yoldaşlar

  • Astarion
  • Gale
  • Halsin
  • Jaheira
  • Karlach
  • Lae'zel
  • Minsc
  • Minthara
  • Gölgeyürek
  • Wyll

Bu karakterlerin altı tanesi başlangıç karakteridir. Astarion, Gale, Karlach, Lae'zel, Gölgeyürek, Wyll oyunun ilk kısmında partinize katabilirsiniz. Başlangıç karakteri olmayan Halsin ve Minthara da ilk. kısmında partinize katabilirsiniz. Oyunun ikinci kısmında Jaheira, üçüncü kısmında da Minsc karakteri partinize katabilirsiniz. Bir yoldaşı ilk defa partinize katmak istediğinizde eğer partiniz 4 kişi ise yoldaş partinin dolu olduğunu söyleyip kampınıza gidecektir. Bunun için ayrılmasını istediğiniz karakterle konuşup kampta beklemesini söylerseniz yeni karakteri anında partinize ekleyebilirsiniz. Kampınıza gidip orada da ekleyebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir?

Eğer yoldaşlarınızla romantizm yaşamak istiyorsanız oyun içinde verdiğiniz kararlarla onların onayını almalı ve zamanı gelip romantizm konuşmasına girdiğinizde doğru konuşma seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir. Bunu da başka bir rehberde size aktaracağız. Oyunda Jaheira ve Minsc karakterleri ile romantizm yaşayamazsınız. 

Oyunda verdiğiniz kararlarla yoldaşlarınızı alamayabilirsiniz. Eğer tüm oyundaki yoldaşları takımınıza katmak istiyorsanız dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü yoldaşlarınız oyunda partinizden tamamıyla ayrılabilir, kalıcı ölebilir, size katılmayı reddedebilir. Oyunda yaptıklarınızı ve söylediklerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Lae'zel

Lae'zel'le ilk kez oyunun başlangıç kısmında Nautiloid' in gemisinin güvertesinde tanışırsınız. Burada gemiden kaçana kadar geçiçi olarak partinize ekleyebilirsiniz. Gemiden kaçtıktan sonra ise aşağıdaki resmin olduğu yerde ve X:240, Y:370 koordinatlarda bulabilirsiniz. 

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 1

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Belirtilen konuma gittiğinizde Lae'zel 'in birkaç Tiefling tarafından yakalandığını ve bir kafeste tutulduğunu göreceksiniz. Burada Lae'zel 'i kurtarmak için Tieflingleri öldürmeli ya da gözlerini korkutmanız lazımdır. Eğer Paladin sınıfının Adanmışlık Düsturu alt sınıfını oynuyorsanız burada Tieflingleri öldürerek "Yemin Bozan Paladin" olabilirsiniz. Tieflingler ayrıldıktan sonra Lae'zel' in kafesinin altını ok ile vurarak Lae'zel' i kurtarabilirsiniz. Elinizde bir ok yoksa yerdeki oku kuşanarak Lae'zel' i kurtarabilirsiniz. 

Bu kısımda eğer Lae'zel' i kurtarmayı başaramazsanız veya kurtarmayı unutursanız oyunun ikinci kısmındaki Githyanki Devriyesinin olduğu köprüde tekrar karşınıza çıkacaktır.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3'teki Yemin Bozan Paladin Nedir?

Gölgeyürek

Gölgeyürek ilk defa Nautiloid gemisinde güverteye giderken bir Zihinyüzen kapsülünün içinde karşımıza çıkmaktadır. Lae'zel zaman kaybı olduğunu hemen dümene gitmeniz gerektiğini söyler eğer Gölgeyüreği ekibinize katmak istiyorsanız Lae'zel' i burada dinlememeniz gerekmektedir. Gölgeyüreği kapsülünden kurtarmak için, Gölgeyüreğin bulunduğu yerin hemen yanındaki odaya girmeniz, odanın arkasındaki cesetten rünü almanız ve Gölgeyüreğin kapsülünün yanındaki konsola yerleştirmeniz gerekmektedir. Gölgeyürek gemiden kaçana kadar sizin yoldaşınız olacaktır.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 2

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Gemiden kaçtıktan sonra Lae'zel de olduğu gibi Gölgeyüreği tekrar bulmamız gerekmektedir. Aşağıda ekran görüntüsünü koyduğumuz haritada bulabilirsiniz, haritada X:270, Y:220 koordinatlara denk gelmektedir.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 3

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Eğer siz onla konuşmadan yukarıda belirttiğimiz konumdan ayrılmışsa Druid kampında veya X:282, Y:302 de bulunan yere girerek bulabilirsiniz. Eğer bu iki konumda da yoksa oyunun ikinci kısmında dağ geçidine giderken bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Karmik Zar Sistemi Nedir?

Gale

Gale ekran görüntüsü koyduğumuz, haritada X:222, Y:325 koordinatlara denk gelen Antik Mühür Çemberi isimli bir portaldan elini uzatırken karşımıza çıkmaktadır. Gale karakterini partinize katmak istiyorsanız portal ile etkileşime geçmeniz gerekmektedir. 

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 4

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Yeterli olduğunuz stata bağlı zar atarak Gale 'i kurtarabilirsiniz. Eğer hiçbir yetenekte yeterli değilseniz Lae'zel veya Gölgeyürekle deneyebilirsiniz. Eğer Gale' i burada kurtarmazsanız dağ geçidine giderken tekrar karşınıza çıkabilir fakat risk almamanızı öneriyoruz. 

Astarion

Aşağıda ekran görüntüsünü koyduğumuz yerde yani X:172 Y:288 koordinatlarında bulabilirsiniz.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 5

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Astarion siz onu ekibinize katana kadar burada beklemektedir. Oyunun ikinci kısmına geçerseniz karakteri bulamayabilirsiniz.

Wyll

Wyll Druid korunda bulabilirsiniz. Olduğu yeri aşağıdaki ekran görüntüsüne bakarak bulabilirsiniz. X:206, Y:553 koordinatlarda bulunur. Birkaç Tieflinge savaş eğitimi verdiğini göreceksiniz. 

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 6

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Wyll 'i ekibinize katmadan önce Karlach 'ı ekibinize katarsanız Wyll ortadan kaybolacaktır. Wyll' i bulmak için uzun dinlenme yapmanız veya Goblin kampı görevini yapmanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate serilerindeki Jaheira ve Minsc Kimdir?

Halsin

Halsin oyunda başlangıç karakteri olmayan ve partimize katılabilen ilk karakterdir. Halsin Goblin kampında tutsak tutulmaktadır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde yerini görebilirsiniz ve koordinatı X:401, Y:24. Halsin' i kurtardığınız goblinlerle savaş başlayacaktır hazır olduğunuzdan emin olun. Eğer goblin kampının kalan kısmını savaşmadan keşfetmek istiyorsanız Halsin' nin sizinle birlikte gelmemesini söyleyin. 

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 7

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Halsin 'i burada kurtaramadıysanız goblinler Druid kampına saldırırken karşınıza çıkacaktır. Halsin kampınıza gelse bile oyunun ikinci kısmına kadar oynanabilir karakter olmayacaktır. Partinize eklemek için Gölge lanetli topraklara gitmeli ve Jaheira ile konuştuktan sonra Art Cullagh isimli baygın askeri uyandırmalısınız. Art Cullagh görevini bitirdiğinizde Halsin partinize katılacaktır. 

Karlach

Karlach oyunun birinci kısmında paladinlerin olduğu binanın nehir tarafında bulunuyor. Cesetleri takip ettiğinizde bulacaksınızdır. Koordinatları X:108, Y:509. Aşağıdaki ekran görüntüsü nerede olduğunu göstermektedir.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 8

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Karlach' ı burada alamazsanız oyunun 3. kısmında karşınıza çıkabilir veya hiç çıkmayabilir bu riski almamanızı öneriyorum. Druid kampında Tieflingleri öldürürseniz Karlach takımınıza katılmayı reddedecektir. Karlach ve Minthara' ı aynı oyun içerisinde almak zor olacaktır. 

Minthara

Baldur's Gate 3 de yüksek ihtimalle kaçıracağınız yoldaştır. Şahsen oynarken bende Minthara' ı yoldaş olarak alamadım.  Eğer oyunun birinci kısmında Tieflinglere yardım edip goblin saldırısını durdurur veya goblin kampını yok ederseniz yoldaş olarak alamayacaksınızdır. Çaresiz Tieflinglere yardım etmek istiyorsanız veya oyunu oynarken yaptığınız "role play" iyi biri olmaksa Minthara' a ihtiyaç duymayacaksınızdır. 

Tieflingleri öldürmeden Minthara' ı almak istiyorsanız birkaç görevi atlamanız gerekmektedir. Eğer goblin kampı ile hiç uğraşmayıp "Ay Doğumu Kulelerine" giderseniz Minthara' ı orada ekibinize katabilirsiniz. Minthara' ı oyunda ilk kez goblin kampında bulabilirsiniz. Koordinatları X:331, Y:45 dir.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 9

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Oyunun erken kısmında Minthara' ı ekibinize katmak istiyorsanız açıklayacağım şeyleri yapmanız gerekmektedir. Goblin kampında Minthara' ı bulduktan sonra Druid kampının yerini söylemeniz ve Tieflingleri kandırmayı kabul etmeniz gerekmektedir. Druid kampında Zevlor ile konuşup kapıları açtırdıktan sonra Minthara 'nin verdiği itemle Minthara' ı çağırmanız gerekmektedir. Burada Tieflingleri öldürmek uğruna Minthara' ı gelecekte ekibinize katmanın garantisini alıyorsunuz. Oyunun ikinci kısmındaki Ay Doğumu Kulelerine gittiğinizde Minthara' ı orada bulacaksınızdır. 

Burada Minthara ile ilgili birkaç "Late Game" bilgisi vermek istiyorum. Oyunun sonunda müttefikleri çağırma gibi bir özelliğe sahip oluyorsunuz. Oyunun sonundaki büyük savaşta ihtiyacınız olacaktır. Zelvor ve ekibi bu çağrılabilen müttefikler arasındadır. Eğer burada onlara ihanet ederseniz oyunun sonunda çağıramazsınız. 

Jaheira

Baldur's Gate 1 ve Baldur's Gate II: Shadows of Amn oyunlarında da yoldaşlarımızdandır. Kendisi Baldur's Gate 3 de ilk defa Gölge lanetli topraklarda, Son Işık Hanında bulabilirsiniz. Partinize alabilmek için oyunun ikinci kısmını bitirmeniz gerekmektedir. Kampınıza kendiliğinden gelecektir. 

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 10

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Minsc

Baldur's Gate 1 ve Baldur's Gate II: Shadows of Amn oyunlarında da yoldaşlarımızdandır. Minsc oyunun üçüncü kısmında partinize ekleyebilirsiniz. Jaheira 'nın görev serisini takip ederek Minsc karakterini partinize ekleyebilirsiniz. Kendisi “Varlık Sarayının” en alt katında bulunmaktadır. Jaheira' nın görevi olmadan gitmeyiniz. Minsc karakterini kurtarmak istediğinizde Jaheira dışındaki tüm karakterler karşı çıkacaktır. Onları dinlememenizi öneriyorum oyundaki en iyi yoldaşlardan birisidir.

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri - 11

Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 05:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2023 15:25
Ölen bir yoldaşı partiden nasıl atabilirim?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2023 18:03
Yüksek ihtimal yılın oyunu olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur’s Gate 3 Yoldaşlar Yerleri
İlginizi Çekebilir