Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir?

Efe Ünsal 29.08.2023 - 13:09
Çürüyük: Baldur's Gate 3'ün esrarengiz NPC'si - Ölüleri canlandır, kaderi değiştir!

Çürüyük, ölen yoldaşlarınızı canlandıran, sınıfınızı ve yoldaşlarının sınıflarını değiştiren, yeni yoldaş kiralayabileceğiniz bir NPCdir. Oyunun başında kampınıza katıldığında çok önemli biri gibi durmamaktadır. Çürüyük karakterini oyunun her kritik sahnesinde görebilirsiniz. Çürüyük hakkında bu metin Baldur’s Gate 3 oyunundan spoiler içerebilir.

Çürüyük Kimdir?

Çürüyük'ün gerçek kimliği Dungeon and Dragon oynayanların bilebileceği "Jergal, the Lord of the End of Everything" yani "Her Şeyin Sonunun Efendisidir." 

Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir? - 1

Çürüyük, oyunun 1. kısmında karşımıza çıkan ilk NPC'lerden birisidir. Kısa bir sinematik ve konuşmanın ardından sizinle tekrar görüşeceğini söyler. İlk görüşmenizden sonra ise olduğu yerden ayrılıp kampınıza gelir. Ölü yoldaşlarınızı canlandırmak dışında karakteriniz, yoldaşlarınız, ilişkiniz ve çevre hakkında yorumlar yapar.

İlginizi Çekebilir: Baldur's Gate 3'teki Yemin Bozan Paladin Nedir?

Baldur's Gate video oyunları serisinde Jergal, Dungeons and Dragons (D&D) evreninden bir tanrıdır. Genellikle ölüm, kader ve öbür dünyayla ilişkilendirilir. Jergal bir zamanlar Her Şeyin Sonunun Efendisi olarak bilinen, ölümlü canlıların ölümlerini kaydetmekten ve ölümden sonraki yaşamın dengesini korumaktan sorumlu tanrıydı. Eski Baldur's Gate oyunlarında Baldur’s Gate 3 oyuna göre daha güçlü bir tanrıydı. Zamanla gücü azaldı ve sorumluluklarının çoğu, "Ölülerin Efendisi" rolünü üstlenen Kelemvor ve başka tanrılara verildi.

Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir? - 2

Baldur's Gate oyunlarında Jergal'in varlığı, onun ölüm ve öbür dünya üzerindeki etkisine yapılan atıflarla hissediliyor. "Kıyametin Rehberleri" olarak bilinen takipçileri, ölenlerin ruhlarına rehberlik etme ve cenaze törenlerinin uygun şekilde yapılmasını sağlama gibi konularda rol oynuyorlar. Jergal'in gücü ölümsüz yaratıkları kontrol etme ve necromancy konusunda uzman bir tanrıdır. Jergal Baldur's Gate 3 de zaten ölmüş olan karakterlerimizi canlandırmakta ve önceden ölmüş askerleri dirilterek bize kiralamaktadır.

Jergal genellikle tarafsız bir tanrı olarak görülüyor. Kötü niyeti bünyesinde barındırmıyor, daha ziyade yaşam ve ölümün doğal döngüsünü temsil ediyor. Takipçileri, ölümün varoluşun temel bir parçası olduğunu anlayarak pragmatik ve içe dönük bir anlayış sergilemektedirler.

Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir? - 3

Jergal'e tapanlar genellikle ölüm, kader ve öbür dünyayla uğraşanlardır. Buna cenaze görevlileri, mezar kazıcılar, cenaze törenlerini yöneten rahipler ve ölümün ve ölümün ötesinin gizemlerini keşfetmekle ilgilenenlerdir. Kıyamet Rehberleri olarak bilinen takipçileri, uygun cenaze törenlerine uyulmasını ve ölülere hak ettikleri saygının gösterilmesini sağlamaya kendilerini adamıştır.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 05:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2023 14:14
Sağolsun paladine respec ettirdi, şimdi vurduğum smite 2398472983 dmg yapıyor.
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 22:46
Hahah otoriteler damlamış. Size ne arkadaş nasıl oynadığımdan? Prospektüs mü çıkıyor ille de şöyle böyle oynayacaksın diye. İsteyen istediği gibi oyun oynar, kafa açmayın. Siz kısa donla gezerken biz ad&d 2.0 takılıyorduk. Keşke şu her haltı bildiğini sanan z kuşağı zeka kazansa. Korsan hile ne alak
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 07:35
16.23 arkadaş zaten oyunu korsan oynuyor belli ki. Önüne gelen her oyunu bilmeden oynayan tiplerden. :)) belli ki hile ile oynuyor. Bunlara oyuncu demiyoruz biz. Hile ile oyun oynayan tipler eziktir
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2023 16:23
sen bu oyunu hiç anlamamışsın, oyunun amacı hiç bir zaman damage olamaz. bu da öyle matah bişi gibi söylenmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3 Çürüyük Kimdir?
İlginizi Çekebilir