Baldur's Gate 3 oynanışı D&D Live etkinliğinde gösterildi

Alparslan Gürlek 20.06.2020 - 12:24
Baldur's Gate 3 için D&D Live etkinliğinde oynanışa dair detaylı uzun bir video paylaşıldı. Dungeons & Dragons etkinliğinde paylaşılan detaylar haberimizde.

Baldur's Gate 3 için güzel haber! Oynanışa dair tüm detaylar D&D Live etkinliğinde uzun mu uzun bir şekilde açıklandı. Larian Studios'un geliştirdiği Baldur's Gate 3 ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı.

Baldur's Gate III için oynanışa dair birçok detay D&D Live etkinliğinde gösterildi

Baldur's Gate 3'te ekibinizi toplayıp Forgotten Realms'da dostluk ve ihanet, fedakarlık ve hayatta kalma etrafında dönen hikâyeye dalın. Beyninize yerleşmiş bir Mind Flayer paraziti sayesinde içinizdeki gizemli yeteneklerin uyanışına tanıklık edin. Heyecanlandırıcı değil mi? İşte dünyanın en iyi RPG oyunlarından biri olan Baldur's Gate 3 tam olarak bu. İyi haber! Baldur's Gate 3 oynanışı D&D Live etkinliğinde uzun uzadıya açıklandı. Bir saatten uzun süren oynanış videosuna da yine haberimizde yer vereceğiz.

Baldur's Gate 3 oynanışı D&D Live etkinliğinde gösterildi

Baldur's Gate 3'de çeşitli D&D ırkları ve sınıfları arasından seçim yaparak, ya da ana karakter olarak oynama şansına sahip olacağız. Bu ırklar arasında buçukluklar, karanlık elfler(Drow), İnsan, Elf, Yarı Elf, Yarı Karanlık Elf ve Cüce ırkları bulunuyor. Aralarındaki farklar ise dış görünüşleriyle sınırlı değil. Her birinin farklı karakteristik özellikleri ve açabildiği diyalog seçenekleri var. Bunun yanında her ırkın kendine özel bir yeteneği bulunmakta. Bu doğrultuda oyunda vereceğiniz tüm kararlar oyunun gidişatını etkileyecek.

Larian Studios CEO'su Swen Vincke, bazı kuralların ve sistemlerin masaüstü oyunundan dijital oyuna tam olarak iyi şekilde dönüşmediğini, bu nedenle bazı "5th Edition Rules" kurallarını yorumladıklarını açıkladı. Oyunun her ne kadar dijital oyun gibi çalışsa da gerçek bir D&D deneyimi verdiğini belirtti.

Ayrıca Swen Vicke daha önce de Baldur's Gate 3 için yapılacak erken erişim lansmanının, eşdeğer Divinity Original Sin 2 erken erişim lansmanından çok daha büyük olacağını belirtmişti. Divinity Original Sin 2 ile böyle bir kıyaslama yapılması oyunun gayet iddialı geldiğine işaret.

Gelen bir bilgiye göre, Baldur's Gate 3, 2020 yılının Ağustos ayı içerisinde erken erişime açılacak. Larian Studios'un "belki" olarak belirttiği bu tarih daha önce de bahsettikleri gibi değişebilir fakat bence bu zayıf bir ihtimal. Ağustos ayında erken erişimde piyasaya çıkması bekleniyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 16:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 22.06.2020 09:07
oyun çok iyi görünüyor.
canlı yayındaki oynanış sunumu çok iyiydi. Etkileşimli olarak yapıldığı için takdir de ettim. Arada oyun çökmüştü ama olsun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3 oynanışı D&D Live etkinliğinde gösterildi
İlginizi Çekebilir