Baldur's Gate 3 Xbox Serisi X/S sürümleri arasında yeni destekler sunuyor

Taylan Bal 29.08.2023 - 11:08
Baldur's Gate 3'ün ertelenen Xbox sürümünde önemli bir özelliğin yer alacağı doğrulandı.

Bu CRPG, PC'nin yanı sıra PlayStation 5 arasında çapraz kaydetmeyi mümkün kılacak. Sadece bir hafta önce, Baldur's Gate 3'ün Xbox platformlarına geleceği net değildi. Larian o zamandan beri durumu netleştirdi ve Baldur's Gate 3'ün Xbox Serisi X/S desteğinin 2023 sonuna kadar geleceğini belirtti. Gecikmiş bir sürüm olmasına rağmen, Larian Studios, Baldur's Gate 3 oyuncularının Xbox'a göreceli kolaylıkla geçiş yapabilmesini sağlayacak.

Swen Vincke yeni bir duyuru yaptı

Larian CEO'su Swen Vincke, Baldur's Gate 3'ün 2023'te Xbox Serisi X/S sürümünün planlandığını dün duyurdu. Oyunun uzun zamandır Xbox versiyonunun geliştirildiğini doğruladı. Ancak PS5 sürümüyle aynı anda başlatılmasını engelleyen temel bir sorun olduğuna da işaret etti. Larian, Xbox ekibi ile bir çözüm bulduklarını ve sonucunda Xbox Serisi S sürümünün bölünmüş ekran iş birliği olmadan piyasaya sürüldüğünü belirtti.

Baldur's Gate 3'ün 2023'te Xbox Serisi X/S'te piyasaya sürüleceğinin yanı sıra, Larian ayrıca PC ve Xbox arasında çapraz kaydetme desteği sağlayacağını da doğruladı. Bu, hayranların Baldur's Gate 3'ü PC'de oynamaya başlayıp oyun Xbox'a geldiğinde kayıtlarını taşımasına izin verecek. Ayrıca, çapraz kaydetmenin PlayStation 5 ve Xbox arasında da destekleneceği doğrulandı.

Bu, en azından Xbox topluluğu için önemli bir özellik güncellemesi. Birçok Xbox oyuncusu oyunları bir konsolda oynamayı tercih ediyor. Bu özellik, bu konsol oyuncularının Baldur's Gate 3'ü PS5'te başlatıp oyun kullanıma sunulduğunda kayıtlarını Xbox Serisi X/S'ye taşımasına olanak tanıyor.

Platform değiştirmek oldukça kolay olacak

Çapraz kaydetme, oyun oyuncularının çoğu için önemli olmayabilir. Baldur's Gate 3'ü oynayan çoğu kişi tercih ettikleri platformda başlayacak ve devam edecek. Ancak günlük olarak platform değiştirmeyi sevenler hala var ve çapraz kaydetme onlar için çok değerli olabilir. Baldur's Gate 3'ün aşamalı olarak piyasaya sürülmesi, çapraz kaydetmeyi bir hayli önemli hale getiriyor.

Baldur's Gate 3'ün çapraz kaydetmeyi desteklemesi, oyunun Larian hesap sistemi uygulamasının bir sonucu. Kayıtlar buluta yüklenebilir ve ardından tüm platformlarda çevrimiçi olarak erişilebilir. Bu sistem, Baldur's Gate 3'ün PC piyasaya sürümünden sonra devre dışı kalmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate 3'e yeni destekler
İlginizi Çekebilir