Bandai Namco gizli bilgilerin çalındığını onayladı

Alparslan Gürlek 14.07.2022 - 12:23
Bildiğiniz gibi Elden Ring'in yayıncı şirketi Bandai Namco geçtiğimiz günlerde hacklenmişti. Şimdi şirket resmi olarak bunu onayladı ve hasar tespiti yaptıklarını söylüyorlar.

Bu haftanın başlarında Elden Ring, Dark Souls, Tekken gibi önemli oyunların yayıncısı Bandai Namco, bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Şimdi ise şirketin yaptığı resmi açıklama ile bu doğrulandı. Sunuculara sızılmış ve bazı gizli bilgiler ele geçirilmiş. Fidye yazılımı saldırısı olarak adlandırabileceğimiz bu durum şirketi önümüzdeki dönemde zora sokabilir.

Bandai Namco hacklendiğini doğruladı

ALPHV adlı bir fidye yazılım grubu, gizli dosyaları ele geçirdiğini öne sürerek Bandai Namco'dan fidye isteneceğini iddia etmişti. Bandai Namco tarafından yapılan açıklama da sunuculara sızıldığı ve bazı gizli dosyaların çalındığını doğruluyor. Pac-Man, Tekken, Dark Souls gibi önemli serileri ve son olarak Elden Ring'in yayıncılığını elinde tutan şirket resmi bir açıklama ile bunu doğruladı.

"3 Temmuz 2022'de Bandai Namco Holdings Inc. Asya bölgelerindeki (Japonya hariç) birkaç grup şirketinin iç sistemlerine üçüncü şahıslar tarafından yetkisiz bir erişime maruz kaldığını onayladı.  Yetkisiz erişimi onayladıktan sonra hasarın yayılmasını önlemek için sunuculara erişimin engellenmesi gibi bazı önlemler aldık."

Bandai Namco gizli bilgilerin çalındığını onayladı

Şirket ayrıca Asya bölgelerindeki 'Oyuncak ve Hobi İşletmelerinin' sunucu ve bilgisayarlarındaki müşteri bilgilerinin de çalınmış olabileceğini söylüyorlar. Henüz hasarın kapsamını ve tespitini yaptığını söyleyen şirket olayın nedenini araştırmaya devam ediyor. Bununla birlikte harici kuruluşlarla birlikte çalışarak güvenliği artırmayı da hedefliyorlar.

"Bu olayın neden olduğu herhangi bir karışıklık ve endişe için herkesten en içten şekilde özür dileriz" açıklamasını yaptılar.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bandai Namco gizli bilgilerin çalındığını onayladı
İlginizi Çekebilir