Elden Ring yayıncısı Bandai Namco saldırı altında

Alparslan Gürlek 12.07.2022 - 12:00
Gelen son raporlara göre Elden Ring yayıncısı Bandai Namco, fidye yazılımı saldırısı altında. CD Projekt de geçtiğimiz yıl saldırılardan nasibini almıştı.

Gelen bilgilere göre Bandai Namco, fidye yazılımı saldırısına uğramış durumda. Twitter hesabı vx-underground'un paylaştığı bilgilere göre -ki kendisini internetteki en büyük kötü amaçlı yazılım koleksiyoncusu olarak tanıtıyor- ALPHV fide yazılımı grubu, Bandai Namco'ya saldırmış.

Elden Ring yayıncısı Bandai Namco, fidye yazılımı saldırısına uğramış   

Fidye yazılımları, siber suçlular tarafından kurbanlardan zorla para almak için kullanılan bir kötü amaçlı yazılım türüdür. Genelde saldıran taraf elde ettiği dosyaları şifreler ve eğer kurbanları onlara istedikleri parayı ödemezse, bunu halka açık olarak paylaşmakla tehdit ederler. Oyun sektöründe bunun örnekleri geçmişte de yaşanmıştı. Bugün ise hedefin, Elden Ring'in yayıncısı Bandai Namco isimli Japon şirketi olduğu söyleniyor. Şirket Elden Ring'in yanı sıra Tekken, Dark Souls ve Pac-Man oyunlarıyla tanınıyor.

Elden Ring yayıncısı Bandai Namco saldırı altında

Henüz Bandai Namco'dan bu yönde bir yorum ya da açıklama yapılmamış olduğunu da belirtelim. Ancak geçtiğimiz yıl aynı durum Cyberpunk 2077 ve Witcher oyunlarının geliştirici şirketi CD Projekt RED'in de başına gelmişti. CPR 2077'nin, Witcher 3'ün kaynak kodlarıyla birlikte bazı şirket çalışanlarının verileri de Haziran 2021'de sızdırılmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elden Ring yayıncısı Bandai Namco saldırı altında
İlginizi Çekebilir