Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu

Ersin Kılıç 26.06.2020 - 21:20
Battle Royale benzeri bir sisteme sahip olan Türk oyunu Fernvaille: Run If You Can, farklı karakter tasarımları ve oyun tarzı ile ön plana çıkıyor.

Türk oyunu Fernvaille: Run If You Can duyuruldu. 200 oyuncu desteği ile dikkatleri üzerine çeken oyunun görsellerine baktığımızda özellikle karakter tarafında zengin ve bizden de içeriklere sahip olacağını görüyoruz. örneğin alışılagelmişin dışında bu sefer kaslı Yeniçeri yerine göbeği salan bir karakter portresi çizilmiş. Oyunun sistem gereksinimleri ve bilgileri ise şu şekilde;

Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu

Fernvaille, Negentra Yazılım tarafından geliştirilen çoklu oyuncu moduna odaklanan bir yapım. Oyunda 200’e yakın (en fazla 200) oyuncu bekleme adasında oyuna başlıyor. Bekleme adasında yeterli oyuncu sayısına ulaşıldıktan sonra bu sefer uçaktan atlamıyoruz. Onun yerine her oyuncunun toplar ile fırlatılacağı bir sistem tercih edilmiş. Oyunun amacı diğer Battle Royale türündeki oyunlarda olduğu gibi oyun alanındaki farklı silahları toplamak ve sona kalmaya çalışmak.

Yine klasik olarak haritanın daralacağı bir sistem karşımıza çıkacak. 10 km2 alana sahip bir haritada ister FPS isterseniz de TPS kamera açısı ile oynayabileceksiniz. Yine tek başına oynayabileceğiniz gibi yapımda  2, 4 kişilik takımlar halinde veya 2, 4 kişilik takımlara karşı tek başınıza oynayabileceksiniz. Tek başına grup halinde girmeyi tercih eden oyuncular rastgele farklı oyuncularla takım olarak eşleşecekler. 

Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu

Oyuncuların beklediği ve oyun alanı olmak üzere yapımda iki farklı ada bulunacak. Bu konuda PUBG benzeri bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Yine bu bekleme adasında diğer oyuncular ile kapışıp antrenman yapabileceksiniz. Oyundaki yerleşim alanlarından kask, zırh, çanta, silah, bomba, araç gibi çeşitli ekipmanları bulabileceksiniz. Aynı zamanda silahlar için dürbün, uzatılmış hızlı çekim şarjörü, namlu, susturucu gibi geliştirmeler de bulunabilecek.

Lakin oyuncu seçtiği karakterin mensup olduğu ırk dışında farklı bir ırka ait köye girdiğinde köyde bulunan yapay zekâ karakterler tarafından düşman olarak işaretlenecek ve yapay zeka tarafından saldırıya uğrayabilecek. Yani hangi yerleşim yerine girdiğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Oyuncular bu yapay zekâ karakterleri öldürürse ekstra deneyim puanı kazanacak ve seviyelerini daha hızlı yükseltebilecekler. 7 gizli mağara ve sığınak gibi farklı noktalara da sahip olan oyunda daha güçlü ekipman bulabileceğiniz gizli sandıklar da bulunacak.

Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu

Oyunun açıklanan konsept ve konusu ise şu şekilde; Oyunun geçtiği alternatif gerçeklikte kaza sonucu yaşanan nükleer bir patlama sonucu dünya atmosferine çok öldürücü nükleer sızıntılar yayılmıştır ve bu sızıntılar sürekli olarak rüzgâr sirkülasyonu aracılığı ile oyun adası etrafında dolaşmaktadır. Oyun başladığında bu nükleer sızıntı dört bir yandan adanın merkezine doğru ilerlemektedir. Bu nükleer felaketten kaçmanın tek yolu ada merkezinde kapsül kent içinde bulunan roketle adayı terk etmektir. Bu rokete binebilmenin tek yolu herkesi öldürmektir çünkü rokette sadece tek bir oyuncu ve/veya takımdaki oyuncu sayısı kadar yer vardır. 

Adanın merkezinde, nükleer sızıntıdan korunmak için inşa edilmiş dev bir cam kapsülün içerisine yerleştirilmiş bir şehir bulunmaktadır. Şehir geniş salonlar ve koridorlardan oluşan tek bir mega bina ve bu binanın içinde kalan bahçelerden oluşmaktadır.  Şehrin içerisinde silah bulunmamaktadır. Oyuncular şehrin içerisindeki cephane dolaplarından mühimmat takviyesi yapabilir veya öldürdükleri oyuncuların silahlarını alabilirler. Şehrin içerisinde gizlenmiş silah bulunmadığı için oyuncular şehre girmeden önce tüm silahlarını köylerden temin etmek zorundadırlar. 

Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu

Kapsül kente toplarla girmek mümkün değildir ve kente giriş kapsülün belirli geçiş noktalarından yapılabilmektedir. Bunun amacı şehre giriş bölümünde oyuncuların birbiri ile yakın temasının sağlanmasıdır. Adanın etrafındaki zehirli bulutlar merkeze ulaştığında bu geçiş noktalarında kapılar otomatik kapatılmaktadır. Oyuncular nükleer sızıntı adayı kaplamadan merkez kapsül kente girmek zorundadırlar. Aksi takdirde kısa süre içerisinde zehirlenerek öleceklerdir. Buraya ulaşmayı başarmış oyuncular birbirleri ile kapalı bir ortamda savaşmaları gerekmektedir. 

Henüz çıkış tarihi belli olmayan oyunun ilk olarak Steam erken erişim sistemi ile karşımıza çıkacağı da açıklandı.

Fernville Sistem Gereksinimleri


İşletim Sistemi: Windows 10 
İşlemci: Intel Q9450 @2.6GHz ya da AMD Phenom II X6 @3.3GHz
RAM: 4GB
DirectX: 11
VRAM: 1GB
Ekran Kartı: GeForce GTX 650
Hard disk: 60GB 5.4k RPM 
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 12:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 22:30
Gürcan Serbest (Negentra) oyun sektöründe olan bazı kişiler tarafından tanınan bir isim. En önemli özelliği yıllardır sektörde dolaşır, konuşur ama bir tane bile bitmiş oyun projesi yoktur. 10 sene boyunca Civilization of Ottoman diye hayali bir oyunun ekmeğini yedi. Bir 10 sene de bununla oyalar.
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2021 15:13
Evet ilk yorumun sahibi olarak kontrole geldim yine :) Ne oldu oyun? Dediğim gibi bu tip insanlara prim vermeyin. Şimdi de TOGG cularla size oyun yapacam diye görüşüyormuş. Kendinize şu soruyu sorun: " Bu adamın bitmiş ve indirip oynayabileceğim bir tane oyunu var mı?". Sonra gelecem tekrar :)
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2021 14:46
Her kimsen önce bir ismini yazda klavyenin arkasına saklanmadan bir konuşalım. Beni tanıyorsan Civilization Of Ottoman projesinin neden yapılamadığını en az benim kadar iyi bilirsin. Artık içinde ne neden ukte kaldı bilmiyorum da asıl gayeni anlat bilelim. Gürcan Serbest
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2021 17:48
gürcan önden hazırlanmadan tetris bile yapamaz anca sıfır bilgili gençlere caka satar. ben gürcanı ilk 2007/2008'de duydum(Civilization of Ottoman) ve bu herif sallıyor dedim, yüzyüze de tanıştım, gürcanla beraber çalışan arkadaşlarım oldu, herkes hemfikir ama gencaylar tapıyor adama :)
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2021 20:01
Evet arkadaşlar ilk yorum benim. Bir yıl sonra kontrole geldim oyunla bir gelişme yok hala. Milletten para toplamaya çalışıyorlar şu an Boş yapıyorsun diyen genç kardeş, ben senin ve Gürcan gibi çok insan yetiştirdim. UE4 kullanmayı marifet sayan kafa yapısını değiştir. Sonra yine geleceğim :)
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 18:33
Gürcan abi'yi takip ediyorum. Bizim üniversiteye seminere gelmiş ve 4 saatte muhteşem bir oyun yapmıştı. Adam UE4 Founders Club Member. Türkiye'de alfa düzeyinden bu yana UE4 kullanan kaç kişi var? Hadi iyi hoş öyle diyorsun o dediğin adamların kaçına vermiş ue4 betasını... Boş yapıyorsun. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 3.07.2020 23:10
Daha ayrıntılı bir teaser hatta trailer bekliyoruz. Meraklardayım. Umarım başarılı olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 29.06.2020 03:48
hayırlısı gülüm :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 01:59
Çıkıi tarihinin 1 sene içinde olduğunu sanmıyorum. Balon gibi geldi bana. Oyun yapım forumlarında felan göz gezdirmemişseniz adamların moralini bozmayın demeyin bana. Ortada 2 model ve 1 anlamsız cgi den başka birşey yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 00:38
"Dejavu Kebap Salonu" !!! Oyun buram buram kalite kokuyor! :D :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battle Royale türündeki Türk oyunu Fernvaille duyuruldu
İlginizi Çekebilir