Beş dolara satılan Steam kontrolcüsünün siparişleri iptal ediliyor

Furkan Güler 4.12.2019 - 16:05
Fazladan sipariş alınca böyle oluyor.

Geride bıraktığımız günlerde Valve, Steam Controller'ın üretiminin duracağını açıklamıştı. Yıllar içerisinde bu projenin üzerine çok düşen ve kontrolcü piyasasında kilometre taşı olacağı düşünülen Steam Controller kanadından yeni bir haber geldi. Beş dolardan satılan elde kalan Steam Controller, gelen yeni habere göre sipariş iptali yaşıyor. Üretimi durduğu için elde olmayan Steam kontrolcülerine bile sipariş alan Valve, müşterilerini geri çevirmeye başladı.

Beş dolara satılan Steam kontrolcüsünün siparişleri iptal ediliyor

Duyurulduğu anda farklı tasarımı, yenilikçi görünüşü, dokunmatik tuş takımıyla dikkat çeken Steam Controller zaman içinde beklenen ilgiyi görmedi. Oyunlara uyum sağlayacağı düşünülen tuş takımı, maalesef ne bildiğimiz kontrolcülerin yerini doldurabildi ne de klavye mouse ikilisini özellikle PC oyunlarında aşabildi. Yenilikçi ancak kullanışsız tasarımı yüzünden oyuncuların ilgisini çekmeyen ürün adeta tarihe gömüldü.

Yetkililere pahalıya patlayan Steam Controller veda etmeye hazırlanıyor. Valve elinde kalan son Steam Controller'ları da erittikten sonra bu sayfayı kapacak. Bu sebeple Steam Controller yenilikçi ancak, müşteri tarafında karşılık bulamayan teknolojiler mezarlığına gömülecek. Peki siz Steam kontrolcüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2019 11:02
Tutmayacağı belliydi, vr da ellerinde patladı sırf makine satmak için half life oyunu yapıyorlar ama o da tutmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2019 10:11
Bende steamlink cihazı ve bir konsolu mevcut, 2d görüntülü oyunlarda gayet hızlı ve başarılı buluyorum ama normal oyunlarda takılmalar olabiliyor gecikmede diyebiliriz birde tuşları çok kafa karıştırıcı bana göre bir PS4 gibi sade olsaydı bence bunda başarılı olabilirdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2019 22:16
Analog ve dokunmatik bir arada olamazdı zaten. PS da sixaxis in nimetlerinden tam faydalanılacak ayrıntıları exclusive oyunlarda bile sunamadı.(Killzone da duvara C4 yerleştirmek, Vana çevirmek gibi eğlenceli aksiyon girişimleri hariç). Şimdi HL : Alyx için siparişine abanılan zımbırtı da aynı...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beş dolara satılan Steam kontrolcüsünün siparişleri iptal ediliyor
İlginizi Çekebilir