Beş yeni Playstation VR2 oyunu duyuruldu

Ersin Kılıç 24.02.2023 - 13:18
Dün gece gerçekleşen State of Play sunumunda beş tane yeni Playstation VR2 oyunu duyuruldu.

Sony dün yaptığı açıklamada State of Play sunumu konusunda detaylar vermiş ve dün gece düzenlenen sunum için yeni Playstation VR2 oyunlarının duyurulacağından bahsetmişti. Açıklandığı gibi Sony partner firmaları tarafından geliştirilen yeni sanal gerçeklik gölüğü odaklı oyunlar duyuruldu.

State of Play sunumunda beş yeni Playstation VR2 oyunu duyuruldu

Duyurusu yapılan oyunların birçoğunun çıkış tarihi 2023 olarak verilmiş durumda. Türlerine baktığımızda ise aksiyon dışında daha önce gördüğümüz bazı oyunların VR sürümlerine de imza atıldığını görüyoruz. Duyurulan oyunlar şu şekilde;

Foglands

Foglands vahşi batı temasına sahip olan ve Sci-Fi türü ile Roguelike türünü birleştiren bir yapım olacak. Well Told isimli bir bağımsız stüdyo tarafından geliştirilen oyunda farklı düşmanlarla mücadele edecek ve tüm diyarı kaplayan sisten kaçmaya çalışacağız.

Green Hell VR

Daha önce PC sürümünü de gördüğümüz oyunun VR versiyonunda aslında benzer türde bir oynanış karşımıza çıkacak. Jake Higgins'i kontrol ettiğimiz yapımda Amazon Ormanları'nda hayatta kalmaya çalışacağız. Oyunun bu yıl sonu çıkması planlanıyor.

Synapse

Daha önce nDreams isimli VR oyununa imza atan ekip tarafından geliştirilen Synapse telekinesis güçlere sahip olduğumuz bir shooter oyunu olarak karşımıza çıkacak. Oyunun bu sene sonu çıkacağı açıklandı.

Journey to Foundation

Isac Asimov'un dünyaca ünlü romanı Vakıf'tan ilham alınarak geliştirilen bu oyunda Vakıf Evreni'nde yaşanan bazı olaylara tanıklık etme şansını yakalayacağız. Oyunun sonbahar aylarında çıkacağı açıklandı.

Before Your Eyes VR

2021 yılında çıkan ve Bafta ödülleri de dahil olmak üzere birçok ödülü kucaklayan Before Your Eyes VR sürümü 10 Mart'ta PS VR2 için geliyor. Oyunculara duygu yüklü bir hikaye anlatacak olan yapım, farklı oynanış tarzıyla da dikkat çekmeyi başarmıştı.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2023 13:29
VR2 dün yurtdışından tanıdık getirdi sağolsun 10 bin tl ye mal oldu ama eski vr oyunlarını oynatmıyor anlamadım bir türlü.. İnternette geriye dönük uyumlu değil diyor ne alaka sanki ps3 oyunu evde 2 vr cihazı oldu gereksiz 1 tanesi yer kaplıyor.. Sony buna acilen cözüm bulmalı ace combat gelmeli..!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beş yeni Playstation VR2 oyunu duyuruldu
İlginizi Çekebilir