Beyond: Two Souls PC İnceleme

Furkan Güler 4.08.2019 - 14:01
Jodie Holmes bu kez PC oyuncularıyla buluştu.
Platformlar PlayStation 3, PlayStation 4
Beyond: Two Souls PC
  • Yapımcı - Yayıncı Quantic Dream - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 68
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%83
Artılar + Grafikler PC platformunun gücüyle iyi gözüküyor
+ Oyun konsoldan PC'ye güzel port edilmiş
+ Karakterler
Eksiler - Hikaye sürükleyici değil
- Klavye ve fare kontrolleri

PlayStation 3 döneminin en çok konuşulan yapımlarından bir tanesi olan Beyond Two Souls, Epic Games Store’un atılımlarıyla birlikte PC oyuncularıyla buluştu. Peki 2013 yılında çıkan ve Quantic Dream’in en önemli oyunlarından biri olan Beyond Two Souls, altı yıl sonrasında PC’ye ne denli uyarlanabilmış? Gelin hep birlikte bakalım.

Beyond: Two Souls inceleme

Eğer Beyond Two Souls’un adını duymuş ve başrollerinde Ellen Page ve Willem Defoe gibi kaliteli oyunculara rağmen oyunu henüz oynamadıysanız, önünüzde fena olmayan bir hikayenin durduğunu belirtelim. Adeta bir Hollywood filmi edasında ilerleyen oyun, bizlere diğer insanlardan oldukça farklı bir yapıda olan Jodie Holmes’un hayatını anlatıyor. Hikaye içerisinde 8 yaşında tanıdığımız Jodie Holmes, 23 yaşına gelene dek başından neler geçiyor? Kendisini bu kadar özel yapan şey ne? Hepsine birer birer tanık oluyoruz.

Beyond: Two Souls PC

Dış görünüş olarak oldukça sıradan, hatta fazlasıyla sıradan ve tabiri caiz ise görünmez bir insan olan Jodie Holmes, doğuştan Aiden isminde bir varlıkla bağ kurarak hayata geliyor. Aiden’ı aslında ruh veya bir metafiziksel varlık olarak düşünebilirsiniz. Sadece Jodie ile iletişim kurabilen Aiden, Jodie’nin istekleri doğrultusunda nesneleri hareket ettirebiliyor, Jodie’yi korumak için insanlara zarar verebiliyor veya başka insanların içerisine girip insanları kontrol edebiliyor. Yani Jodie’nin, Aiden sayesinde üst düzey bir insan formuna evrildiğini söyleyebiliriz. Hal böyle olunca hükumet, Jodie’nin bu özel gücünü fark ediyor ve özel bir eğitim programına tabii tutuyor. Hükumet’in çıkarları doğrultusunda eğitilen Jodie’nin hikayesi aslında oldukça klişe bir sonla bitse de, oyunda önemli olan Jodie’nin başından geçenler oluyor.

Böylesine güce sahip bir insanın hikayesinin sonunu çok rahatlıkla kaleme alabilirsiniz. Fakat olay böyle bir insanın başından geçenleri kaleme almak olunca, işlerin değişeceğini tahmin edebilirsiniz. Bildiğimiz süper kahramanlardan farklı olarak daha gerçeği yansıtan bir hayata sahip olan Jodie, hikaye içerisinde her türlü deneyimi yaşıyor. Hikayede Willem Defoe ise Nathan Dawkins isimli karakteri canlandırıyor. 

Beyond: Two Souls PC

Jodie’nin bakımını üstlenen ve aynı zamanda eğitmeni olan Dawkins’i, Jodie’nin baba rolündeki hayat arkadaşı olarak görüyoruz. Seçimlere dayalı bir şekilde ilerleyen oyunda Jodie’nin durumlar karşısında nasıl kararlar alacağını siz belirleyebilirsiniz. Oynanış tarafına eğer daha öncesinde herhangi bir Quantic Dream oyunu oynadıysanız, aşina olabilirsiniz. Oyundan daha çok etkileşimli film tadında ilerleyen Quantic Dream oyunları, oyuncuyu daha çok senaryosu ve grafiklerinin gerçekçiliğiyle oyunun içerisine sokmaya çalışıyor.

Beyond Two Souls hali hazırda 2013 yılında PS3 platformuna çıktığından, bu yazıda daha fazla oyunun detayına inmeyeceğim. Bundan sonrasında oyunun PC sürümü güzel bir şekilde port edilmiş mi? Veya konsol deneyimi aynı şekilde PC’ye yansıtılmış mı? Buna göz atacağız.

Öncelikle oyunun Heavy Rain’in aksine PC’ye Türkçe alt yazı desteğiyle çıktığını belirtelim. Baştan sona kadar Türkçe bir şekilde oynanabilen Beyond Two Souls, bu özelliğiyle Türk oyuncuların beğenisini kazanacaktır. Optimizasyon anlamında başarılı olan sürümde herhangi bir FPS düşüşü gözlemlemedim. Geliştirildiği dönemde sadece PS3 için düşünülen oyun, PS3’ün kompleks temelinden sıyrılarak güzelce PC’ye port edilmiş. Klavye ve fare ikilisiyle oynanan oyunun kontrolleri ise beklenildiği üzere bazen saçmalayabiliyor. Belli öğeleri tutup çekme veya fırlatma üzerine kurulan oynanış mekaniklerinde bazen istemeden de olsa yanlış hamleler yapabiliyorsunuz. Bu yüzden Beyond Two Souls’un PC sürümünde bu tarz karışıklıklara hazırlıklı olmalısınız.

Beyond: Two Souls PC

Oyunun grafik kalitesi ise beklenildiği gibi iyileştirilmiş. Beyond Two Souls’un PS3 sürümüne nazaran oyunun kaplamaları ve çözünürlüğü, yeni nesil bir biçimde karşımıza çıkıyor. Ayrıca üzerinden yıllar geçmesine rağmen yapımın grafik detayları beni hiç rahatsız etmedi. Sona geldiğimizde eğer bu sıcak yaz aylarında oynayacak oyun arıyor ve bunun yanında daha farklı tatlar istiyorsanız, Beyond Two Souls’a şans vermenizi öneriyorum.

Yorumlar 45
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2020 16:22
› bu işareti goseriyor oyunda yapamıyorum nasıl yapıyoruz hangı tus klavyede???
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 01:56
bulabildin mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 10:55
Güya üye olduk ama sırf merlini eleştirdik diye yine yorumlar onaylanmıyor bravo
MK Okuru
MK Okuru 16.08.2019 14:23
site laçka olmuş artık kusura bakmasınlar.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2019 12:37
bende yeni çıkacak joker filmi hakknda çok güzel bir yorum yaptım geçenlerde oda yayınlanmadı belkide bakmadılar bile
Kalan Karakter: 300 Gönder
melitene
melitene 7.08.2019 17:15
Hikaye nasıl sürükleyici değil ya? Biz başka oyun mu oynadık?
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2019 20:25
Aynen.Gamespot bile 9 verdi siz etmişsiniz ya !
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 12:55
Zamanında bu oyunu çok eleştiriyorlar bence o kadar haketmiyor derdim oynamadan önce, sonra oynadım bitiremedim. Sıkılmaktan. Öyle ortalama bir oyundur. Oynasan birşey kazanmaz oynamasan birşey kaybetmezsin. Git Heavy Rain oyna Until Dawn oyna. Onların hikayesi, sürükleyiciliği vs. çok daha iyi.
Gizemli28
Gizemli28 6.08.2019 23:11
18.37 ya arkadaş kıtmısın? Daha kkuduğunu anlamıyosun bide cevap veriyosun. Bak adam ne demiş. Herkesin beklentileri farklıdır demiş. Sen gelmişsin ilk çıktığı zamanda beğenilmemişti zaten deyip genelleme yapıyosun. Evet stüdyonun en zayıf oyunudur. Ama bu o oyunu kötü yapmaz. Sen beğenmedin diye herkes beğenmedimi oluyor? Merlin bu oyunu ps3 te inceledi 98 verdi. Ps4 te 80 verdi. Demek ki kişiye göre değişir o. Sana göre kötüdür bana göre iyi.
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 18:37
Saydığım oyunların yanında İyi falan değil yemeyelim birbirimizi. İlk çıktığı zamanda beğenilmemişti. Yıllar geçtikçe oyun aslında güzeldi hakkı yendi gibi davranmasın kimse. Stüdyonunda en zayıf oyunudur.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 18:17
kardeş bu oyunu ben de oynadım ve cok beğendim herkesin beklentileri farklı . Fakat hikayesine sürükleyici değil demek mantık dışı . Oyunun en sağlam yanı hikayesiydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2019 21:49
aferin furki güzel yazı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beyond: Two Souls PC
İlginizi Çekebilir