BioShock Infinite, Uncharted'ın nesinden esinlendi

Murat Halilbeyoğlu 10.01.2012 - 11:52
Ken Levine iki farklı oyunun ortak noktasını anlatıyor
BioShock Infinite'in yaratıcısı Ken Levine'ın yaptığı açıklamaya göre oyun kısmen Naughty Dog'un ünlü serisi Uncharted'dan esinlenmiş.

Evet, bizde sizin gibi "BioShock: Infinite ile Uncharted'ın nasıl bir bağı olabilir" diye düşündük ilk başta ama bakın Levine durumu nasıl açıklıyor.

"Sanırım esasında Drake'in diğer karakterlerle birlikte oynadığı sahnelerde aralarındaki şakalaşmalardan, kolayca şaka yapabilmelerinden etkilendim. Bunun kısa bir bölümlük de olsa bir FPS'de işe yarayabileceğini düşündüm."

BioShock Infinite, Uncharted'ın nesinden esinlendi
Yani Ken Levine, Naughty Dog'un Uncharted serisini oluştururken geliştirdiği hikaye akışından ve bu akışı aktörlerle başarılı bir şekilde canlandırmasından oldukça etkilenmiş. En sonunda bunun bir FPS'de bile işe yarabileceğini düşünmüş.

Her iki seri arasında çok büyük fark olduğunu kabul eden BioShock yapımcısı "Bizim oyunumuz pek çok açıdan daha ciddi bir oyun, buna temayı ve karakterlerin başından geçenleri sayabiliriz. Bu oyun Uncharted gibi enişesiz bir oyun değil" dedi.

Buna rağmen Uncharted serisini inceleyen Levine, Infinite için yeni birşeyler deneme güvenini de göstermiş.

"Naughty Dog ciddi anlamda işlerini üst düzey yapan bir firma, bunun aktörlerle yaptıkları çalışmalardan ve yazdıkları hikayelerinden anlıyorsunuz. Bu da bana bütün bunların yapılabileceğine dair bir öz güven verdi. Bahsettiğim öz güven ben becerbilirim tarzında birşey değil, çünkü bu aktörler farklı yeteneklere sahip kişiler, bahsettiğim şey bu işin olabileceğine dair bir güven."
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 18:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
BioShock Infinite, Uncharted'ın nesinden esinlendi
İlginizi Çekebilir