BioWare'de deprem! İki önemli isim firmadan ayrıldı

Ersin Kılıç 4.12.2020 - 13:46
Oyun dünyasının en eski ve köklü firmalarından biri olan BioWare için tehlike çanları çalmaya başladı. Firmadan iki önemli isim ayrıldı.

Oyun sektörünün en önemli firmalarından biri olarak gösterilen BioWare şu sıralar zorlu bir dönemden geçiyor. Özellikle Mass Effect Andromeda ve Anthem sonrasında işlerin yolunda gitmediği firmadan iki önemli ayrılık haberi geldi. Yaşanan bu iki ayrılığın BioWare için deprem etkisi yarattığını da söylemek mümkün.

Casey Hudson ve Mark Darrah, BioWare firmasından ayrıldı

Firmanın bağlı olduğu EA Games yaptığı açıklama ile bu iki önemli ayrılığı duyurdu. Yapılan açıklamada Casey Hudson ve Mark Darrah gibi önemli isimlerin firmadan ayrıldığı belirtildi. Casey Hudson, BioWare firmasının tepe ismiydi ve kendisi firmanın imza attığı birçok önemli yapımda yönetmenlik görevini de üstlenmişti. Bioware çatısı altında yönetmenlik yaptığı oyunlara baktığımızda Star Wars: Knight of the Old Republic dışında Mass Effect serisinin tüm oyunlarını da görüyoruz. Firmanın tepesindeki isim olmasının yanı sıra tüm bu yapımlarda da yönetmenlik yapması BioWare'in en önemli isminin firmadan ayrıldığı anlamına da geliyor.

Mark Darrah için de BioWare firmasının ana isimlerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Yapım aşamasında olan Dragon Age oyununun ana yapımcılarından biri olan Mark Darrah, aynı zamanda firmanın birçok oyununda da aktif olarak rol almıştı.

Bu ayrılık sonrasında stüdyonun tepe isminin Samantha Ryan olacağı ve işleri onun yürütmeye devam edeceği belirtilmiş. Blizzard firmasından BioWare çatısı altına gelen Christian Dailey Dragon Age projesine liderlik edecek. Oyunun yaratıcı yönetmenlik koltuğuna ise Matthew Goldman oturacak. Diğer taraftan Mass Effect Collection projesinin ise Mike Gamble tarafından ilerletileceği belirtilmiş.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2020 14:56
Şaşırmadım, Dragon Age 2 den beri devam eden gerileme, neredeyse Bioware'in kapatılma ihtimaline kadar geldi. Hatta bir zamanlar oyun motorunu Witcher 1 için CD Projekt RED'e ödünç vermesiyle bilinen Bioware, şimdilerde CD Projekt RED tarafından satın alınma ihtimalleri konuşuluyor...
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2020 15:07
Dostum Mass Effect'in haklarını alsalar düşünsene nasıl bir oyun çıkar of of ...
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2020 22:15
Umarım cd project tarafından satın alınırlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2020 15:26
Kotor, ilk 2 ME ve DA 1-3 ( 2 hariç) oyunları güzeldi. Son zamanlarda Bio dan iyi oyun gelmemişti zaten ayrılığı isabet olmuş. Andromeda neydi öyle yaa, evlerden ırak...
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2020 17:51
Listeye DA 3'ü dahil edip ME 3'ü koymamak da ayrı bir kafaymış. Zira finali haricinde takılacak bir kulp yok oyuna. DA3'ü açık dünya yapıcaz diye saçmasapan filler questlerle doldurmuşlardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 4.12.2020 15:52
meyve veren mass effect gibi bi ağacı kuruttular daha ne olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
BioWare'de deprem! İki önemli isim firmadan ayrıldı
İlginizi Çekebilir