BioWare'den olumsuz hayranlara isyan!

Murat Halilbeyoğlu 10.01.2013 - 10:56
Eleştirmek güzeldir ama tadında bırakmak lazım
Dragon Age baş yazarı David Gaider artık adı çıkmış olan o kızgın BioWare Social Network forumlarından kaçındığını ve bu yerin oldukça zehirli bir yer olduğunu belirtti.

"BioWare Social Network hiçbir şekilde tüm ya da gerçek BioWare hayranlarını temsil etmiyor. Onların tutkulu bir topluluk olduğu bir gerçek lakin her ne kadar sizlerin düşündüğünün aksine biz onlardan "tiksiniyor" olmasak da forumun genel havasında bir zehir taşıdığı gerçeğinin de farkındayız.

BioWare'den olumsuz hayranlara isyan!
"Şahsen ben onlardan oldukça uzak durmaya çalışıyorum. Neden mi? Çünkü orada uzun vakit geçirmek beni olumsuz etkiliyor. Sadece oyunlarla alakalı değil kendimi, hayatımı ve genel olarak beni olumsuz etkiliyor."

Yazar kendisinin ve ekibinin olumsuz eleştirileri de kabullenmesi gerektiğinin farkında olduğunu sözlerine eklerken BioWare'in yeteri kadar olumsuz eleştiriyi dikkate almasının yanında bu kızıgın yorumların oranın daha da kötüye gittiğini ve daha nazik kullanıcıların da bu yüzden tartışmalardan uzaklaştığını belirtiyor.

"Belki BioWare'in oyunlarının bizim gerçek hayranlarımızı hala tatmin ettiği yönünde bir şeyler de söylenmesi gerekir. Nitekim tek bir toplantıya (convention) katılsanız bizim ne kadar çok tutkulu  ve pozitif hayranlarımız olduğunu görürsünüz."

"Şahsen ben bu tarz kişilerin görüşlerini almak isterim, beni gördüğü yerde üzerime saldıracak kişilerin değil. Yapılacak en iyi şey nefes alıp gülümsemek ve hala konuşulabilecek düzgün pozitif insanlar olduğunu hatırlamaktır. Bu insanlar sizlerin kendinizi kötü hissetmenize sebep olmadan sizlerle tartışabiliyorlar."

Dragon Age 2'nin senaryosu hem bahsedilen gerçek hayranlar tarafından hem de dışarıdan yoğun bir eleştiriye maruz kalmıştı.

Şimdi gözler merakla Dragon Age 3: Inquisiton'a bakıyor. Firma ise bu oyunu her zaman olduğu gibi yorumları değerlendirerek gerçekleştiriyor. 
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
BioWare'den olumsuz hayranlara isyan!
İlginizi Çekebilir