Bir iş çıkarma dalgası da Riot Games'den

Murat Oktay 20.01.2023 - 14:10
Riot Games de oyun firmalarında küçülme trendine katılıyor. Firma kilit pozisyondaki bazı departmanlarını kaldırdı.

Dünya çapında 4.500'e yakın kişiyi istihdam eden Riot Games 46 kişi ile yollarını ayırıyor. İşten çıkarmalar, öncelikle yetenek edinme ve işe alma departmanlarının yanı sıra yayıncılık koluna odaklanıyor, ancak aynı zamanda hem espor hem de destek birimlerinde birkaç pozisyon kaldırılıyor. Bu rakam şirketin işgücünün yüzde birinden daha azını oluşturuyor.

Riot Games 46 kişiyi işten çıkarttı

Riot kurumsal ilişkiler yöneticisi, The Jacob Wolf Report'a yaptığı açıklamada, "Riot Games, birkaç alanda odak noktasını keskinleştirmek için birkaç ekip içinde stratejik değişiklikler gerçekleştirdi. Bu değişimlerle, belirli roller ortadan kaldırıldı ve toplam 46 Riot çalışan etkilendi. Bu, işimizin normal seyrinin bir parçasıdır: Oyuncular için en iyi içeriği ve deneyimleri sunmamıza izin vereceğine inandığımız şeylere dayanarak, yapımız ve ekiplerimizde periyodik olarak değişiklikler yaparız." demiş.

Geçtiğimiz günlerde Microsft ve Unity de işten çıkarmalar yapsa da bunun biraz daha farklı bir durum olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta Riot Games hala büyüme çalışmalarına devam ediyor. Firmanın web sitesinde birçok farklı pozisyon için eleman arama süreci devam ediyor. Ayrıca Riot Games'in Türkiye için de Topluluk Yöneticisi pozisyonunda çalışan aradığını da yazmıştık

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 06:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir iş çıkarma dalgası da Riot Games'den
İlginizi Çekebilir