Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl alınır? Ünlü sanal para birimi nedir?

Furkan Güler 30.10.2017 - 13:39
İnternetin sanal birimi hakkında bildiklerimizi derledik.

Bitcoin gerçek para birimlerini geride bırakıp en değerli para birimi halini almış durumda. Sadece internet üzerinden alınabilen bu para birimi hakkında bildiklerimizi sizler için derledik.

Bitcoin nedir?

Bitcoin, herhangi bir banka ile bağlantısı olmayıp, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik ve sadece internet üzerinde kullanılan bir para birimidir. Verilen bilgilere sanal para birimi virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. 

Söylenenlere göre para birimi ağı ilk olarak 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlandırılmıştır.

22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki sanal birimlerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesine ulaşmışken, 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8.2 milyar dolar seviyesine çıkmıştır.

Bitcoin ne kadar?

Bitcoin nasıl alınır?

Uzmanlara göre bu para birimini satın almak için ilk önce sanal bir cüzdan açmak gerekiyor. Çünkü her şeyden önce biriktirdiğiniz değerleri koyabileceğiniz bir saklama alanı olmadı. İnternet ortamında kişisel saklama alanlarına wallet adı veriliyor. Yani her bitcoin kullanıcısının wallet isimli bir cüzdanı bulunmakta.

Bitcoin para birimini satan birden fazla platform bulunmakta. Güvenirliği kanıtlanmış bu platformlara sadece internet aracılığı ile ulaşabiliyorsunuz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl alınır?
İlginizi Çekebilir