Blizzard kripto ve NFT kazandıran oyunlar için anketler düzenliyor

Efdal Erdem 17.04.2022 - 15:08
Blockchain ve Metaverse ile beraber para kazandıran oyunlara yöneleik açıklamalarda bulunan Square Enix’in yanı sıra Blizzard da öne çıkıyor.

Bitcoin’in geçtiğimiz yıllardaki değer seyriyle Kripto ve türevlerine muhteşem bir ilgi yarattı. Ardından gelen Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in ciddi Metaverse atılımı ile de Kripto ve Blockchain’in kullanım alanları oldukça genişledi. Bu durum, İngilizce tabiriyle “play to earn” oyunlarına kapıyı araladı. Overwatch’ta fark edildiği üzere, Blizzard Kripto ve NFT kazandıran oyunlar ve Metaverse üzerine oyuncularına gönüllü anketler yöneltiyor.

Blizzard Kripto ve NFT’ye neden yöneliyor?

Blizzard kripto ve NFT kazandıran oyunlar için anketler düzenliyor

Türkçesi “kazanmak için oyna” olan, bu tür oyunlara günümüzde rastlamak mümkün. Ancak henüz büyük bütçeli oyunlar ile karşımıza çıkan oyun firmalarının yapımlarını görmek mümkün değil. Bu pazar boşluğu, değişen teknoloji ve özellikle internet ve kripto varlıklarının sağladığı kazanç imkanları göz önünde bulundurulunca, kazanç hedefleyen şirketler için oldukça büyük bir fırsat gibi gözüküyor. Square Enix’ten de bu konuda gelen açıklamalar, önümüzdeki günler veya haftalarda başka şirketlerin de düşüncelerini dile getirmelerini tetikleyebilir.

Pazar araştırmalarına başlamış olan Blizzard sıralarından da eleştiriler duymak mümkün. Blizzard’da senior tasarımcı olan Jorge Murillo, Ocak ayındaki bir tweetinde “Overwatch üzerinde çalışan biri olarak ifade etmeliyim ki, NFT’lere kesinlikle karşıyım ve benzeri teknolojilerin oyunlarımıza eklenmemesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Game Developers Conference’in bir raporunda, 2700 oyun geliştiricisinin %21’i biraz ilgilendiklerini ifade ederken %7’si çok ilgili olduklarını belirtti. Sadece %1’i ise çalışmalarının olduğunu söyledi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2022 14:49
1 gram altinı kuyumcudan alinca kuyumcunun altını hackleyip gümüşe cevirmesinden korkmuyosun. Ama blockchain temelli herşeyde bu sorun hep olacak. Dolandıricılar ve onlara özenen gençlikten ileri gecmez bu blockchain. Belki 50 yıl sonra kağıt para ve altın biterse
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2022 15:16
Bundan yüz sene önce telefon için de ne gereksiz bir icat diyorlardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2022 20:31
live service mevzusundan sonra bide bu cıktı boku yedik kısaca.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard kripto ve NFT kazandıran oyunlar için anketler düzenliyor
İlginizi Çekebilir