Bandai Namco metaverse geliştiriyor

Emre Ozan Şirin 8.02.2022 - 16:35
Bandai Namco metaverse girişimi ile oyuncuları bir araya getirip etkileşime sokabileceği bir sanal bir dünya yaratmak istiyor.

Oyun, animasyon, figür gibi çeşitli alanlarda faaliyeti bulunan, son dönem Souls serisine kol kanat geren ve uzun zamandır beklenen Elden Ring'in de dağıtıcılığını üstlenen Bandai Namco metaverse projesi üzerinde çalıştığını duyurudu. Nisan 2022 ile Mart 2025'i kapsayan orta vadeli planının ayrıntılarını hissedarlarla paylaşan Bandai Namco, planın odağının "IP Axis Strategy" (Eksen Strateji IP'si) olarak adlandırdığı proje olduğunu açıkladı.

Bandai Namco metaverse projesinin ilk detayları

Bandai Namco metaverse geliştiriyor

Eksen strateji üç ana hedeften oluşuyor: IP aracılığıyla hayranlarla bağlantı kurmak, IP değerini artırmak ve Japonya dışındaki satışları artırmak için projelerini dünya çapında yaymak. Bandai Namco, plan doğrultusunda hayata geçecek olan metaverse projesi için 15 milyar yen (130 milyon dolar) yatırım yapacak.

“IP Metaverse aracılığıyla, Bandai Namco ve hayranlar arasında olduğu kadar hayranlar arasında da topluluklar oluşturacağız. Bu topluluklar ve içerikler aracılığıyla, uzun süre devam eden derin, geniş, çok yönlü bağlantılar kuracağız ve bu bağlantıların kalitesine odaklanacağız. Bu şekilde orta ve uzun vadede IP değerini en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız." şeklinde açıklama yapan, firma önümüzdeki üç yıldaki ana stratejilerinden birinin "metaverse konseptini gerçekleştirmek" olduğunu belirtti.

Metaverse, şu anda teknoloji şirketleri arasında popüler olan ve sosyal bağlantıya odaklanan varsayımsal, çevrimiçi bir sanal dünyayı tanımlamak için kullanılan bir terim.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 08:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2022 21:45
Ölünce düşmanlar yeniden doğacak mı ben onu merak ediyom.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bandai Namco metaverse geliştiriyor
İlginizi Çekebilir