Blizzard'da sular durulmuyor. CEO açıklamaları samimi bulunmadı

Murathan Özlü 29.07.2021 - 15:26
Activision Blizzard'da sular durulmuyor. Firma çalışanları CEO Kotick'in mesajını konu dışı bir saptırma olarak yorumladılar.

Son 1 haftadır Blizzard'da sular durulmuyor. Cinsel taciz ve ayrımcılık iddialarının ardından firmanın üst düzey yöneticileri (şirket içi) çeşitli açıklamalar yaptılar. En son açıklama firma CEO'su Boby Kotick'den gelmiş ve Kotick, yaşananların ardından firmanın alacağı önlemleri sıralamıştı. Ancak Blizzard çalışanları bu açıklamayı "konunun odağından uzak olduğu" gerekçesiyle protesto ederek karşıt bir açıklama yayınladılar. 

Blizzard'da sular durulmuyor.

Blizzard'da sular durulmuyor

Çeşitli içerik üreticilerinden oyun gazetecilerine kadar oyun dünyasının gündemini meşgul eden Blizzard "davası" kolay soğuyacak gibi durmuyor. Bloomberg'de çıkan haberin ardından Activison'ın sert bir şekilde iddiaları reddetmesi, firmanın üst yönetici kesiminden gelen çelişkili açıklamalar derken, son olarak Activison-Blizzard CEO'su Boby Kotick'in firma içi değişime dair açıklamaları insanları tatmin etmeye yetmedi.

Dün gerçekleşen #ActiBlizzWalkout hareketinin öncesinde, Kotick'in açıklamalarına cevap veren organizatörler, Kotick'in Activision adına özür dilemesini olumlu bir gelişme olarak görseler de söz konusu açıklamanın, çalışanların asıl dikkat çekmeye çalıştıklarıA konuların uzağında, hedef saptırmaya yönelik bir açıklama olduğu iddia ettiler.

Açıklama da, Activision'ın;

  1. Eşitliği garantiye almak için ödeme şeffaflığı
  2. Halkla İlişkiler ve benzeri konularla ilgilenmesi için tarafsız bir üçüncü-parti firmasıyla anlaşılması
  3. Çalışanların hukuksal konularda devlet mahkemeleri yerine Tahkim mahkemelerini kullanmaya zorlanmaları
  4. İşe alma ve promosyon ilkelerinin karar verilme sürecinde çalışanların da fikrinin alınması konularına hiç değinmediği iddia edildi.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'da sular durulmuyor. CEO açıklamaları samimi bulunmadı
İlginizi Çekebilir