Blizzard'dan Diablo hayranlarına şok tavsiye

Murat Halilbeyoğlu 24.02.2012 - 10:54
"Biraz alçaktan uçalım mı?"
Diablo hayranlarına Blizzard'dan onları üzecek bir haber geldi. Uzun yıllardır çıkması merakla beklenen ve en sonunda Beta aşamasına gelen oyunun hala net bir çıkış tarihi bulunmuyor. Nitekim bu kadar uzun bir zamanın geçmesi ve Blizzard'ın herkesce bilinen iş politikasından sonra oyuncu kitlesi ortaya yine muazzam bir oyun çıkacağına inanıyor, lakin siz yine de heyecanınızı dizginleyin çünkü bu heves Blizzard'ın bile gözünü korkutmaya başlamış.

Oyunun topluluk yöneticilerinden Bashiok, forumlarda yaptığı bir açıklama ile oyunculardan Diablo 3 hakkındaki beklentilerini azaltmasını istedi.

Evet, yanlış duymadınız. Blizzard, yeni Diablo için resmen "O kadar çok heveslenmeyin" dedi. Hatta o kadar ki, Bashiok durumu şu sıralar kariyeri kötüye giden zamanın efsane yönetmeni M Night Shyamalan'a bile benzetti.

Bashiok'un söylediği şey oyunun kötü olduğu değil, lakin firmanın gerçekleştirmek istediği oyun ile oyuncuların kafalarında hayal ettikleri oyun arasında fark olduğu. Kısacası Blizzard bizlerin beklentilerini karşılayamayacak olmaktan korkuyor.

Oldukça uzun bir süredir beklediğimiz bu oyunun elbette büyük sorumluluğu mevcut ve bunun üstesinden gelmek de oldukça zor bir iş. İşte bu yüzden olsa gerek ki Blizzard şimdiden bizleri, eleştiri konusu olabilecek şeylere karşı hazırlıyor herhalde.

İşte yöneticinin yazdıkları:

"Çok önemli bir başka nokta, ben de insanların kafalarında oluşturdukları beklentileri karşılayamayacağımızdan dolayı çok endişeleniyorum. Benim işimin bir kısmı insanların beklentilerini yönetmek, ee.. o yüzden...bunu yapmayı kesin. Oyunun ne kadar muazzam olacağını düşünmekten vaz geçin. Bunu yeni bir M Night Shyamalan filmi olduğunu düşünün. Evet, "Altıncı His" mükemmeldi ve "Unbreakable" belli alanlarda başarılıydı ancak bu devam oyununa bir "The Village" veya "The Happening" veya "İşaretler" ya da yazdığım ilk iki film dışındaki herhangi bir Shyamalan filmiymiş gibi bakabilirsiniz. O yüzden bu büyük beklentilerinizi biraz azaltın ancak kesinlikle oyunu içiniz rahat bir şekilde alın. Herşey yolunda gidecek. Tamam mı?"

İşte bu da Bashiok'un orijinal metnini gösteren battle.net forumundan alınmış resim.

Blizzard'dan Diablo hayranlarına şok tavsiye
Yorumlar 77
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 04:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'dan Diablo hayranlarına şok tavsiye
İlginizi Çekebilir