Blizzard'ın işleri Çin'de iyice karışıyor

Murat Oktay 20.01.2023 - 19:27
Netease, Blizzard için Çin'deki Netease ofisinde bulunan World of Warcraft'ın en önemli silahlarından biri olan Gorehowl baltasını söktü.

Çin'de Blizzard'ın World of Warcraft oyununun çok tuttuğunu söylemek hata olmaz. Özellikle Pandaria genişlesinin ardından oyuncu sayısında oldukça büyük bir artış olmuştu. Ancak geçen yılların ardından Blizzard, Netease ile ortaklığı devam ettiremedi. Netease ise buna cevap olarak Çin'deki Netease ofisininde yer alan Gorehowl baltasını sökerek işe başladı.

Blizzard'ın Çin'de işleri yoluna koyması için yeni bir firma bulması gerekiyor

Blizzard'ın Çinli yayıncı NetEase ile 14 yıllık ilişkisi 23 Ocak'ta sona erecek ve bu tarihte World Of Warcraft'ın milyonlarca Çinli oyuncusu için çevrimdışı olacak. Tarih yaklaşırken NetEase, ofislerinde dev bir WoW baltası heykelini çekiçlerle söken personeli canlı yayınladı ve Blizzard'ın eylemlerini "küstah, yakışıksız ve ticari olarak mantıksız" olarak nitelendirdi.

Videonun sonunda ise çevredekilere yeşil çay ikram ediliyor. RockPaperShotGun'un yazdığına göre bu hareket Çin kültüründe masum görünen ama gerçekte manipülatif olan bir kişiye hakaret olarak ikram ediliyormuş.

Elbette hikayenin iki tarafı var. Şu aşamada her iki taraf da kendilerinin haklı olduğunu düşünüyor. Bizler ise elde ettiğimiz ekmek kırıntılarından izleri takip ederek yorumlamaya çalışıyoruz. Sizce bu anlaşmasının bitmesinin arkasındaki sebep Blizzard mı yoksa Netease mi?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2023 14:10
hem aylık para ödesinler hem oynayamasınlar ? Eee dava açsa hepsi blizzard çöker :D
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2023 19:13
oynamadığın oyuna aylık ödemeyeceksin zaten doğal olarak dimi?
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2023 11:45
dedi akıl küpü...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'ın işleri Çin'de iyice karışıyor
İlginizi Çekebilir