Blizzard'tan Mike Morhaime taciz haberleri hakkında konuştu

Murathan Özlü 25.07.2021 - 13:46
Blizzard'ın kurucularından Mike Morhaime, "Blizzard'da çalışıp bu kötü olayları yaşayan bütün kadınlardan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Blizzard'ın kurucularından Mike Morhaime, Activision-Blizzard hakkında son günlerde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. Twitter üzerinden bir açıklama yapan yapan Morhaime, "Bahsi geçen olaylardan dolayı canı yanan bütün Blizzard çalışanı kadınlara sesleniyorum;  sizi hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilerim"  ifadelerini kullandı.

Blizzard'ın kurucularından Mike Morhaime

Mike Morhaime

Blizzard'ın kurucularından Mike Morhaime, taciz iddiaları hakkında konuştu

2018 yılında firmadan ayrılışının ardından bir süre dinlenmeye çekilen, Blizzard'ın kurucularından Mike Morhaime, geçtiğimiz yıl Dream Heaven stüdyosunu kurarak bazı eski Blizzard çalışanlarını da firma çatısı altında toplamıştı.  Morhaime açıklamasında, haberleri okudukça şok geçirdiğini ve "uğruna savaştığı her şeyin bir çırpıda silindiğini" hissettiğini ifade ediyor.

Blizzard'da geçirdiği 28 yıl boyunca bütün çalışanlar için güvenli bir ortam yaratma konusunda çaba göstermesine rağmen bu konuda başarıya ulaşılamadığını iddia eden Morhaime,  taciz ve ayrımcılığın oyun sektörünün bir parçası haline geldiğini ve bunun önüne geçmenin en başta yöneticilerin görevi olduğunu ifade ediyor. Ayrıca tacize uğrayan kadınlara da seslenen Morhaime, sorun yaşayan her kadının ona ulaşabileceğini ve birlikte bu sorunların üstesinden gelmek konusunda lider rolü üstlenebileceğini iddia ediyor.

Blizzard'tan Mike Morhaime taciz haberleri hakkında konuştu

                                                                         

World Of Warcraft Community Menajeri Josh Allen

World Of Warcraft Community Menajeri josh Allen twitter üzerinden Morhaime'ın açıklamalarına tepki gösterdi.  Allen " Beni yanlış anlamayın, firmanın güncel yönetimi de bu konuda hatalı. Fakat Blizzard'ın eski bir yöneticisinin açıklaması tamamen saçmalık. Biz ona (Morhaime) defalarca kez yaşananları aktarmamıza rağmen, kendisi kılını bile kıpırdatmamıştı" dedi.

Morhaime'ın detaylı açıklamasına buradan, Josh Allen'ın açıklama üzerine attığı tweet serisine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2021 18:55
Yalan olduğu o kadar belli ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'tan Mike Morhaime taciz haberleri hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir