Blu-Ray öldü, yaşasın Archival Disk

Özgür Yıldız 10.03.2014 - 17:20
Blu-Ray'in zamanı da geçiyor.
CD'ler, VCD'ler, DVD'ler derken günümüzde Blu-Ray disk formatı da yerini bir başkasına bırakmaya hazırlanıyor. Sony, yeni optik disk formatı Archival Disc'i açıkladı. Bu yeni format, 1 TB'a kadar veri depolama imkanı sunuyor.

Sony'nin resmi sitesinde yapılan açıklamayla birlikte Archival Disc Blu-Ray'lerin, 2015 yazında piyasaya çıkacağı ve 300 GB depolama alanı sağlayacağı belirtildi. Sony'nin bu aşamadan sonraki planı ise 500 GB ve 1 TB veri depolama imkanı sunan Archival Disc'ler üretmek. Blu-Ray'lerin 50 GB'lık depolama alanı sunduğu düşünüldüğünde, yeni disklerin oldukça fazla veri saklayabileceği gözler önüne serilmiş oluyor.

Blu-Ray öldü, yaşasın Archival Disk
Yeni disk formatı, Sony ve Panasonic'in ortak çalışmasıyla üretilmiş. İsmine bakılırsa (Arşivlik disk olarak dilimize çevirebiliriz), bu diskler film veya oyunlar için değil de, daha çok birden fazla film/müzik veya oyunu bir arada sunmak için kullanılabilir. Olur da bu disklerde oyunlar ve filmler görmeye başlarsak, teknolojinin nerelere gittiğini de göreceğiz.
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 09:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blu-Ray öldü, yaşasın Archival Disk
İlginizi Çekebilir