Breath of The Wild'ın kayıt dosyalarını korsan satan adam tutuklandı

Aleyna Yıldırım 14.07.2021 - 11:03
The Legend of Zelda: Breath of The Wild'ın kayıt dosyalarını korsan olarak satan adam haksız rekabet sağladığı gerekçesiyle tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Japonya'da The Legend of Zelda: Breath of The Wild'ın kayıt dosyalarını sattığı iddia edilen bir adam bu dosyaları satmaya çalışırken yakalandı. Japon polisinin yakaladığı 27 yaşındaki Çinli adam Japonya'daki ''Haksız Rekabeti Önleme'' yasasını ihlal ettiği için daha sonrasında hapse atıldı.

Haksız rekabetin cezası ağır oldu 

Geçmişte, modifiye edilmiş Nintendo donanım ve oyunlarının sokak satışlarındaki baskıları duymuşsunuzdur. Bu hikaye ise onlardan biraz farklı. Nisan ayında, Tokyo merkezli bir Japon e-ticaret sitesinde The Legend of Zelda: Breath of the Wild için "nihai veri kaydetme" satan bir reklam yayınladı. Gerçekte bu verileri satın almak isteyen kişiler sadece oyunun üstünde oynanmış verilerini satın alabiliyordu. Lakin Çinli adam 3.500 yen karşılığında  artırılmış karakter yetenekleri, normalde standart oyun yoluyla elde edilmesi zor olan nadir öğeleri ve alıcıların istediği değişiklikleri yapmayı teklif ediyordu.

Breath of The Wild'ın kayıt dosyalarını korsan satan adam tutuklandı

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, adamın değiştirilmiş kaydetme dosyalarını sattığı iddia edilen tek oyun değildi. Polise, Aralık 2019'dan sadece bir buçuk yıl içinde, bir açık artırma web sitesi aracılığıyla kayıt dosyalarını satarak 10 milyon yen (yaklaşık 65.000  kazandığını kabul ettiği kaydedildi. Rapora göre, açık artırma listesi, değiştirilmiş kaydetme dosyalarını "En güçlü yazılım" olarak ilan etti.

Bu olay Japonya'nın değiştirilmiş oyun dosyaları satan birini ilk kez yakalayışı elbette değil. 2021 yılının Şubat ayında Japon polisi, Pokémon Sword and Shield oyunu için binlerce değiştirilmiş Pokémon satarak 1,1 milyon yen (yaklaşık 7100 £) kazandığı iddia edilen 23 yaşındaki bir adamı da tutuklamıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Breath of The Wild'ın kayıt dosyalarını korsan satan adam tutuklandı
İlginizi Çekebilir