Brian Fargo yeni Torment oyununu onayladı!

Mert Günhan 10.01.2013 - 10:10
Bütün detaylar içeride!
Gelmiş geçmiş en iyi RPG olarak bilinen Planescape:Torment'ın yeni bir oyununun geleceğinden ve Chris Avellone'un planlarından burada bahsetmiştik.Artık bunlar plan değil bir gerçeklik halini almış durumda. Planescape: Torment'ın ruhani takipçisi olacak devamı şu anda yapım aşamasında ve oyun tasarımcısı Monte Cook'un yeni kurulumu Numenera'da geçecek.

Monte Cook Planecape Torment'ın orjinal tasarımcılarından fakat aynı zamanda masaüstü rol yapma oyunları dünyasının yaşayan efsanelerinden. Cook bir süre önce kendi evreni olan Numenera'yı yazmaya başlamış ve Kickstarter'da projesi için yarım milyon dolar toplamıştı.

Brian Fargo yeni Torment oyununu onayladı!
Peki Numenera nasıl bir dünya? Milyarlarca yıl gelecekte olan ve tipik Fantazi/ Bilimkurgu öğelerinden kaçınan kurulum, büyü ve makine teknolojisini oldukça farklı bir şekilde harmanlamayı amaçlıyor.

inXile'dan Brian Fargo oyunla ilgili Rock,Paper, Shotgun ile yaptığı röportajda şunları söylüyor;

"Şeytanlarımız veya perilerimiz yok fakat insanlığın bütün algısının dışında başka boyutlardan gelen şeytani yaratıklar var. Tanrılar yok fakat milenyumlarca yaşamış, varoluşun ve yokoluşun güçlerini parmaklarında tutan varlıklar var. Başka devasa boyutlar yok fakat ürkütücü gezegenlere ve kıtalara gidebilmenizin yolları var."

Brian Fargo yeni Torment oyununu onayladı!
Numenera zaten bir süredir ortada olan ve masaüstü rol yapma oyunları ile ilgilenen insanların bildiği bir projeydi fakat bunun Planescape: Torment'ın "ruhani" takipçisinin evreni olacağı hiç kestirilemiyordu!

Oyun Kickstarter üzerinden desteklenecek bu sebeple cüzdanlarınızı kontrol etseniz iyi olur çünkü 2013 muhteşem Kickstarter projelerinin ve RPG'lerin altın yılı olacak gibi görünüyor.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 19:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Brian Fargo yeni Torment oyununu onayladı!
İlginizi Çekebilir