1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Jurassic Park)

Ceyda Doğan 28.10.2013 - 16:32
Ve dinazorlar gerçek oldu
Yakın zaman içerisinde 3D olarak sinema severlere sunulan Jurassic Park, 1993 yılında ilk vizyona girdiğinde inanılmaz bir etki yaratmıştı. Bu akşam sizlere, böylesine güzel bir seriye vakit ayırmanızın, yerinde olacağını düşündük.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Jurassic Park)
Jurassic Park serisi sırasıyla; Jurassic Park (1993), The Lost World: Jurassic Park (1997), Jurassic Park III (2001) şeklinde vizyona girdi. Ayrıca 2015'i iple çekmemize neden olan Jurassic World de bu arşive katılmaya hak kazandı. Michael Chrichton'ın aynı adlı romanından uyarlanan Jurassic Park, Steven Spielberg gibi başarılı bir yönetmenin eline geçince, başarılı olması çok normal.  

Jurassic Park'ın konusu; mağaralarda yapılan bir kazı çalışması sonucunda, fosilleşmiş bir sivrisinek bulunur. Bir şekilde sivrisinekteki kan örnekleri alınır ve milyarder John Hammond öncülüğündeki bilim adamları, son derece ilginç ve karmaşık testler denemeye başlarlar. Bu deneyler sonucunda, ortaya inanılmaz varlıklar çıkar. 65 milyon yıl önce yaşamış ve yok olmuş olan dinazorlar, yeniden hayat bulmuşlardır. Dinazorların DNA zinciri, bir Afrika kurbasıyla birleştirilmiştir ve bu vahşi yaratıklar elektirkli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesinde yaşamaya başlamışlardır.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Jurassic Park)
Hammond, bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilim adamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir ancak hiçbir şey planladığı gibi yürümez. Dinazor embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlarlar.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Jurassic Park)