Bu Akşam Ne İzleyelim? (Truman Show)

Ceyda Doğan 21.02.2014 - 17:36
Kucak dolusu mısır kapın ve gülmeye hazırlanın
Günlerden cuma, o zaman haftasonunun tadını çıkartmadan önce sizlere komedi türünün en iyilerinden biri olan The Truman Show hakkında ufak bir detay verelim.

Gülmenizi garantileyecek kalitede bir yapım olan Truman Show, 1998 yılına ait bir film. Başrollerde; Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Holland Taylor ve Brian Delate gibi isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Peter Weir oturuyor.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Truman Show)
Filmimiz, adından da anlaşılacağı üzere Truman isminde bir adamın hikayesini anlatıyor. Kendisi çok güzel bir adada yaşamaktadır. Herkesi imrendirecek kadar da başarılı bir hayatı olan Truman Burbank, güzel bir eşe sahiptir. Bir gün öldüğünü zannettiği babasıyla karşılaşır ancak gördüğü kişinin babası olup olmadığından emin değildir. Karşılaştığı adam aniden ortadan kaybolur. Günler geçtikçe Truman gizemli anlar yaşamaya başlar. Truman, ütopik bir şekilde süren hayatını, sorgulamaya ve sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığına emin olmak için, içinde bulunduğu durumu çözmeye çalışır ancak işler göründüğünden daha karışıktır. Onun hayatı aslında bir dünya şovudur.

Truman Show, sinema tarihinin en yaratıcı filmlerinden biri olarak nitelendirilir. Şeytan Çarpması ve Gizemli Nehir'deki başarısını Truman Show'da da gösteren Laura Linney, Jim Carrey ile oldukça başarılı işler yapmış.

Film, 71. Oscar Ödülleri'nde "En İyi Özgün Senaryo", "En İyi Yönetmen" ve "En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarında aday gösterilmişti ancak üç dalda da ödül kazanamamıştı.

Film boyunca yaşanılan komedi dolu dakikaları bir kenara bırakın, ortada bulunduğu yıla göre oldukça başarılı bir senaryo var. Günümüz televizyon programlarına da öncülük eden konusuyla Truman Show, müzikleriyle de beğeniyle izleyeceğiniz bir film. Hani kucağınızdaki mısırın ne ara bittiğini anlayamayacaksınız bile. Sizlere tavsiyen, mısır tazelemek için yanınızda birilerini bulundurun.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Truman Show)
Söz konusu komedi ve dram olduğunda, herkese hitap eden bir konusu olmadığın farkındayım ancak Jim Carrey'nin inanılmaz performansı, bir şekilde filmin kalitesini ortaya koyuyor. Film, imdb kullanıcılarından 8.0 alarak, zamanınızı çalmayı hak ettiğini gösteren bir yapım.

İyi seyirler.


Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 00:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Truman Show)
İlginizi Çekebilir